In Food

Inmiddels heb ik verschillende soorten healthy brownies uitgeprobeerd. Dit keer het recept van Rens Kroes: zoete aardappel brownie.

Ik wilde aan mezelf en anderen laten zien dat je ook gezonde brownies kunt maken. Ik maakte er al een met bruine bonen. Dit keer vond ik een recept van Rens Kroes voor een zoete aardappel brownie. Ik past het recept iets aan en maakte er dit van:

Dit heb je nodig:
zoete aardappelen, ongeveer 400g
60 g ongebrande hazelnoten
40 g speltmeel
5 el cacaopoeder
1 tl vanille-extract
1 tl kaneelpoeder
snufje zeezout
160 g ontpitte dadel

Voor de topping: 3 el agavesiroop, 1 el cacoapoeder en quinoa pops.

Zo maak je het:
Schil de zoete aardappelen en kook ze tot ze zacht zijn.Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe het speltmeel, 5 eetlepels cacao, vanille-extract, kaneelpoeder en een snufje zeezout in een kom en roer door elkaar. Doe de zoete aardappel en de dadels in de blender tot het helemaal fijn is. Schep het door het andere mengsel heen tot het een deeg is. Ik doe altijd bakpapier in de ovenschaal, zodat  de brownie er makkelijk uitkomt. Doe de satéprikkertest. Komt ie er schoon uit, dan is ie klaar! Laat de brownie afkoelen en meng de agavesiroop met 1 el cacaopoeder. Giet dit over de brownie heen en strooi daar de quinoa pops over.

healthy zoete aardappel brownie

Super leuk bij een healthy high tea of snacks.

healthy snacks

____________________________________________________________
Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition en Positieve Psychologie gedaan.
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Pompoen quinoa salade