Inmiddels heb ik verschillende soorten healthy brownies uitgeprobeerd. Dit keer het recept van Rens Kroes: zoete aardappel brownie.
Ik wilde aan mezelf en anderen laten zien dat je ook gezonde brownies kunt maken. Ik maakte er al een met bruine bonen. Dit keer vond ik een recept van Rens Kroes voor een zoete aardappel brownie. Ik past het recept iets aan en maakte er dit van:
Dit heb je nodig:
zoete aardappelen, ongeveer 400g
60 g ongebrande hazelnoten
40 g speltmeel
5 el cacaopoeder
1 tl vanille-extract
1 tl kaneelpoeder
snufje zeezout
160 g ontpitte dadel
Voor de topping: 3 el agavesiroop, 1 el cacoapoeder en quinoa pops.
Zo maak je het:
Schil de zoete aardappelen en kook ze tot ze zacht zijn.Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe het speltmeel, 5 eetlepels cacao, vanille-extract, kaneelpoeder en een snufje zeezout in een kom en roer door elkaar. Doe de zoete aardappel en de dadels in de blender tot het helemaal fijn is. Schep het door het andere mengsel heen tot het een deeg is. Ik doe altijd bakpapier in de ovenschaal, zodat de brownie er makkelijk uitkomt. Doe de satéprikkertest. Komt ie er schoon uit, dan is ie klaar! Laat de brownie afkoelen en meng de agavesiroop met 1 el cacaopoeder. Giet dit over de brownie heen en strooi daar de quinoa pops over.
Super leuk bij een healthy high tea of snacks.
