In Food

Zoete aardappel is nu helemaal de bom bij mij thuis. Ik maakte nu een zoete aardappel gratin. Zooooo lekker!

Het is heel makkelijk om te maken, lekker en gezond. Er zit wel wat vet in, maar wel goede koolhydraten. Try it and you’ll be addicted! Ik maakte dit samen met wat asperges een een gemarineerd witvisje uit de oven.

Wat heb je nodig
Een grote zoete aardappel
Zure room
Amandelmelk
Geraspte kaas
Peper en zout

Hoe maak je het
Schil de zoete aardappel en snijd hem dan in plakjes in de grootte zoals je ze wilt gebruiken in de gratin. Ik heb ze eerst even zacht gekookt. Maak dan een laagje in een ovenvaste schaal. Meng twee eetlepels zure room met een scheutje amandelmelk. Strooi dit over je eerste laag aardappels. Breng op smaak met peper en zout. Ga door tot alles op is en strooi tot slot de geraspte kaas er over. Schuif het de oven in op 180 graden voor ongeveer tien minuten tot een kwartier. Eet smakelijk!

zoete aardappel gratin

Ik gebruikte trouwens de ovenvaste schaaltjes van Le Creuset (nu in de aanbieding bij de Oldenhof!)

______________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
De Mangerie HilversumBlokjesbuik bijna sixpack