In Body, Food, Lifestyle

We hebben allemaal goede voornemens. Ieder jaar weer en iedere keer weer in februari zijn we er al mee gestopt. Met deze tips ga jij je doelen wel behalen!

Je hebt een goed voornemen. Dit kan van alles zijn. Van afslanken tot stoppen met roken, van een sterk lichaam tot een lichaam met lijnen of misschien wil je wel iets heel anders als eindelijk je studie afronden. Ik geef tips die je op ieder gebied zou kunnen gebruiken. Lees je mee?

1. Vind een programma/schema en houd je daar aan
Je kunt lukraak beginnen of een echt plan maken. Wat denk je dat beter helpt? Juist… Vind een voedings- of trainingsschema dat bij je past en houd je daar aan. Zelf ga ik nu beginnen aan het Badass Body Diet van CrossFit-ster Christmas Abbott. Zij is een van mijn voorbeelden en ik hoop ooit net zo goed als haar te worden. Een beter schema is er voor mij dus niet. Kom je er zelf niet uit, neem dan een trainer/coach.

2. Enjoy!
Ga geen dingen tegen je zin in doen, want dan ga je het echt niet volhouden. Houd je niet van hardlopen, maar wil je wel vet verliezen? Er zijn zo veel andere mogelijkheden om cardio te doen. Wat denk je van Zumba, piloxing of dansen, maar ook weight lifting!

Snow Planet Strong Viking Run 2015 brother edition

3. Zoek een buddy
Zoek gelijkgestemden op. Trainen met een buddy pusht je net wat meer en het is gezelliger (zie tip 2). Wil je afslanken, kijk dan of er in de buurt een groepje is dat iedere week bijeenkomt om de voortgang bij te houden of check op facebook voor groepen.

4. Zorg voor je lichaam
Dat hoef ik bijna niet uit te leggen, maar het is zo belangrijk en wordt heel vaak vergeten. Als jij benzine in een diesel auto gooit, dan gaat ie stuk. Hetzelfde als jij alleen maar troep (fastfood en frisdrank) in je lichaam gooit. Het houdt een keer op…

5. Werk hard!
Werk hard voor je doelen, maar ga niet in 1 keer te vaak en te hard trainen. Luister altijd naar je lichaam en gun jezelf ook rust. Ik heb het zelf meegemaakt en als je eenmaal een blessure hebt, lig je er langer uit dan je denkt. Niets frustrerender dan dat.

6. Progressie bijhouden
Houd je progressie bij door jezelf op te meten (niet alleen de kilo’s), maar ook door foto’s te maken. Je ziet het niet altijd zelf aan je eigen lichaam, maar als je dan je beginfoto er bij pakt… Ik maak ook foto’s van mezelf en ik film mezelf als ik oefeningen doe. Naast dat strakke lichaam wil ik namelijk ook sterker worden en goed in de oefeningen. Als je een workout doet, weet je niet altijd wat je fout doet. Door mezelf terug te kijken op film, kan ik mezelf verbeteren.

7. Visualiseer
Schrijf in een boekje precies op wat je wilt bereiken. Visualiseer dit helemaal. De mind begeleidt je lichaam naar je doel.

8. De 3 C’s
Christmas Abbott behandelt in haar boek de 3 C’s: clarity, confidence en consistency. Wees eerlijk naar je zelf, wees zelfverzekerd en houd vol! Beter advies is er niet. Koop haar boek hier.Badass Body Diet CHristmas Abott

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar of ben je klaar met het cliché? Ik ben heel erg benieuwd!

___________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld.

 

Recommended Posts
Comments

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Buikspier toe touch