In Food

Super makkelijk, gezond en goedkoop: je eigen pindakaas maken! Je kunt het volledig aanpassen naar je eigen smaak. Healthy, want nul toevoegingen!

Als ik eerder had geweten dat het zo makkelijk was, had ik allang overgestapt. Ik maak mijn biologische pot pindakaas nog even op, maar dan blijf ik het alleen nog zelf maken. Zo, makkelijk, gezond en leuk om van alles uit te proberen. En je hoeft geen superdeluxe foodprocessor te hebben. Mijn Tomado blender voldoet prima!

Wat heb je nodig
Een zak pinda’s
Arachideolie
Eventueel zeezout naar smaak

Hoe maak je het
Doe alle pinda’s in de blender of foodprocessor en hak het goed fijn. Voeg dan wat arachideolie toe om het smeuïg te maken. Ik doe dit beetje voor beetje, zodat er niet te veel inkomt. Om er een beetje bite aan te geven, kun je er wat zout instrooien.

Doe het in een leuk potje, bijvoorbeeld een oud jampotje of een weckpot. Tegenwoordig kun je dit ook al bij de action kopen voor heel weinig geld.

Zelf pindakaas maken

Variaties
Er valt veel te variëren. Maak een ongezonde variant met suiker. Een half gezonde variant met stukjes pure chocolade. Gebruik eens andere pinda’s of noten, zoals cashewnoten, amandelen of pistachenoten. Of voeg zout, sambal en ketjap manis toe. Lekker spicy en lekker op een eitje of als satésaus!


 

Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
High Choco Chocolate Companygezond dessert met ananas