In Food

We liepen niet allemaal in rode jurkjes, maar dit was de naam van de perslunch met rode wijnen uit de Loire Valley! Rode wijn en drie gangen bij Le Petit Bistro Amsterdam, need I say more?

Ik werd ontvangen met een crémant de Loire AOC, die beviel me erg goed. Ik heb het niet allemaal opgedronken, want er zouden nog een heleboel wijnen volgen… We begonnen met een broodje met olijfolie en daarnaast een Amsterdams uitje.

De wijnen worden ingeschonken door wijnsommelier Lotte Wolf, wijnsommelier van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Ze wist veel te vertellen over de wijnen uit de Loire Valley waar zij een enorme liefhebber van is. Het zijn over het algemeen lichte wijnen met een relatief laag alcoholpercentage (ideaal voor al dat geborrel tijdens de feestdagen). Het gebied ligt aan De Loire met ruim 1.000 kilometer de langste rivier van Frankrijk. Aan beide kanten zijn er druivenplantages te vinden met vele druivensoorten. Voor de rode wijnen zijn dat veelal de Cabernet Franc en de Gamay, maar ook de Grolleau, Cabernet Sauvignon, Pineau d’Aunis, Le Côt (Malbec) en de Pinot Noir. Het zijn voornamelijk biologische wijnen uit deze regio!

De eerste gang is voor mij een salade met rode en gele biet, radijs, sla en knoflookmayonaise. Erg smakelijk. Daarbij proeven we drie verschillende rode wijnen waarbij deDomaine de la Charmoise – Henry Marionnet – Cuvée Gourmande (verkrijgbaar bij henribloem.nl) mijn favoriet is.Loire Valley eerste gang

Daarna volgt een paddenstoelenmix in bouillon met aardappels en bosui en wederom drie verschillende wijnen. Dit keer ga ik voor de Chinon AOC (verkrijgbaar bij grapedistrict.nl) met de smaak van rood fruit, sappig en rond. Voor de kenners: deze wijn is op houten vaten gerijpt van tien jaar oud, in mergelgrotten.Loire Valley tweede gang

De laatste gang is een steak tartar gecombineerde met, jawel, drie verschillende wijnen. Bij dit gerecht proef ik mijn allround favoriet: Romain Parisis – Chinon Maitre de Chai (verkrijgbaar bij Gall&Gall). Een fijne sappige smaak van bittere kers, braam, het zoet van gebrande paprika en laurier.Loire Valley derde gang

Als dessert krijgen we macarons en bokkenpootjes met een lekkere kop koffie. De wijnen vond ik niet allemaal even lekker, maar bij elke gang heb ik wel een favoriet gevonden. Ook de crémant was erg smakelijk. Misschien doe ik een van deze wijnen wel cadeau aan vrienden en kennissen. Het eten van Le Petit Bistro was erg lekker, sowieso een leuke plek om eens een hapje en een drankje te doen.

Ik vond het ook erg leuk om eens in gesprek te komen met een wijnsommelier. Een vrouw van mijn eigen leeftijd die met zo veel liefde en passie over wijn kon praten. Een vrouw die op 18-jarige leeftijd besloot om naar Nieuw-Zeeland te gaan en daar alles te leren over wijn en nu wijnsommelier is bij een goed restaurant. Respect voor zo’n mooie, maar spannende beslissing.

_________________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Super Sinterklaas dessert PepernotenbavaroisPresto high tea