In Body

Zolang ik me kan herinneren, heb ik lovehandles en niet zo’n beetje ook. Ik kan graatmager worden met uitstekende botten, maar die rolletjes over mijn broek blijven. Tijd om uit te zoeken wat ik daar tegen kan doen!

Zoals jullie weten, sport ik regelmatig. Eigenlijk best veel. Ik eet redelijk gezond, maar houd wel van een hapje en een drankje. Maar je zou toch zeggen dat die lovehandles wel een keer weg zouden gaan. Ik heb zelfs een keer fatfreezing gedaan. Nul resultaat, maar wel een week rondgelopen met blauwe heupen… Nu hoorde ik dat sommige vrouwen hun ‘stress’ daar opslaan. Daar of op hun billen (Ralph Moorman van de hormoonfactor beaamt dit). Nou, ik heb wel het een en ander aan stress. Vandaar dat ik er nu echt eens korte metten mee wil maken.

lovehandlesHet vet dat op de lovehandles zit, staat in verbinding met hoeveel insuline je aanmaakt. Hoe meer insuline, hoe meer vet je opslaat. Op je heupen en uiteindelijk ook op je buik. (whuuuut?!) De lovehandles komen doordat je heel lang op slechte voeding hebt geleefd. Dat begon bij mij op de middelbare school, want hé, ik kwam niet aan toch?! Ongezonde koolhydraten, zoals suiker, brood, koekjes, snoep en chips gingen er wel in bij mij. Om dit proces om te keren is nog niet zo eenvoudig. Dit gaat ook niet binnen een paar weken gebeuren, maar kan echt jaren duren. Je hormoonhuishouding ligt helemaal op zijn kop.

Plaatselijk gewicht verliezen, is vrijwel onmogelijk. Doordat het een insulineprobleem is, moet je je zorgen dat je lichaam minder insuline aanmaakt. Dus skip die suikers en koolhydraten (daaaag ijsjes, koekjes, snoepjes). Wat moet je dan wel eten? Eiwitten, vlees, vis, eieren, noten, zaden en veel groente.

Buikspieren voor thuisCardiotraining is een must om vet te verbranden, maar vergeet zeker de krachttraining niet! Wat goede oefeningen zijn de bicycle crunch, side plank, romanian deadlift, standing side crunch, cable wood chop, cable crunch, russian twist.

Maar naast deze specifieke buikspieroefeningen is het van belang ook andere oefeningen te doen. Je spant namelijk constant je buikspieren aan als je de oefeningen goed doet.

 Beweeg gewoon sowieso meer. Met dit weer ga ik steeds op mijn fiets naar het werk!

Voor mij is dit ook nog een uitdaging, maar ik ga er echt voor. Ik ben zo klaar met die dingen. Heb jij nog tips?

lovehandles__________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
One Fitnessyogales Better Event