In Lifestyle

Tijdens de opleiding kregen we de vraag: wat denk jij bij het woord yoga? Goed om daar eens over nadenken, dus bij deze: mijn yogaverhaal! Also in English.

Dit is wat ik heb ingeleverd:

Mijn hele leven ben ik al aangetrokken tot het spirituele en het magische. Wat ik ook deed, ik kwam daar altijd bij terug. TOen ik Journalistiek studeerde, had ik ook nog een baan en een eigen bedrijf. Op een gegeven moment werd dat te veel. Ik kreeg een burnout. Ik las over yoga en voelde me er tot aangetrokken. Ik ging naar een les en daar lag ik, in Shavasana, en voor het eerst sinds een aantal jaar, had ik tijd voor mezelf. Mijn lichaam relaxte en na een tijdje ook mijn mind. Ik zei tegen mezelf: ik wil meer! Dus ik ging drie keer per week, deed een paar online cursussen en probeerde de regels te volgen van yoga, ik probeerde echt te leven als een yogi. Na een tijdje wilde ik mijn kennis gaan verspreiden en begon les te geven en deed de 50 uur Power Yoga Teacher Training. De feedback van de docent was fantastisch: “Je lijkt wel te dansen, je maakte het helemaal je eigen.”

My whole life I’ve been attracted by the spiritual and the magical. Whatever I did, it always came down to that. When I studied Journalism, I had a job and had my own business. It all became to much for me. It reached a point where I got a burnout. I was reading about yoga and felt attracted to it. I went to a class and there I was, in Shavasana and for the first time in years, I had time for myself. My body started to relax and after a while my mind as well. I told myself: I want more. So, I went 3 times a week, did some courses online, tried to follow the rules of yoga. Not only the asana’s, but meditation and I really tried to live like a yogi. At a point I wanted to spread my knowledge. Let people feel what I felt. I started teaching yoga and did the 50 hours Power Yoga Teacher Course. The feedback from the teacher was really nice: “You look like a dancer, you really made it your own.”

Wat yoga voor mij betekent? relaxen, aan mezelf denken in plaats van altijd aan anderen, het creeeren van een simpele natuurlijke levensstijl. Ik probeer bij het aanschaffen van eten, cosmetica en kleding te kijken dat er geen mensen of dieren worden gebruikt op een oneerlijke manier. Ik probeer altijd te lachen en vriendelijk te zijn naar anderen.

Tijdens deze Teacher Training heb ik al zo veel geleerd. Ik kan niet wachten tot ik deze kennis mag verspreiden. Hopelijk vind ik een manier om meer selfsustaining te leven en me minder te hechten aan spullen. Planning voor dit jaar: geen onnodige spullen kopen, minder hechten aan spullen. Hopelijk de 300 hours doen en mijn Ayurvedische opleiding afronden. Alles wat ik doe is anders, maar eigenlijk komt het allemaal neer op 1 ding: yoga.

_____

ENGLISH

Yoga means for me: relaxing, thinking about myself for a change and creating a simple natural lifestyle where I try to eat, buy clothes and cosmetics where no people or animals are harmed. I always try to wear a smile and try to be kind to others.

During this training, I already learned so much. I can’t wait to spread my knowledge more and more and finally find a way to live more self sustaining, without so much stuff. Planning for this year: don’t buy stupid things and try not to get attached to things. And hopefully gain more knowledge in the 300 hours and finish my Ayurvedic course. Everything I do is different, but it really comes down to only one thing: Yoga.

_____________

Barbara ThailandBarbara (28) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
india openingsceremonieHimalaya