In Lifestyle, Reizen

Op het moment dat we boekten naar Sicilië was het al duidelijk: we gaan sowieso naar de top van de Etna. En dat is gelukt!

Aan de Oostkant van Sicilië is de vulkaan te vinden. Vanaf waar wij zaten, Taormina, kon je hem goed zien. Vrijwel altijd was er wel een rookpluim die vanuit de put opsteeg. De vulkaan is gekomen (en dat gebeurt nog steeds) door het botsen van twee platen (de Afrikaanse Plaat en de Euraziatische Plaat) van de aardkorst. Voordat we weggingen, kreeg ik een berichtje: “Super gaaf! De Etna is wakker!” Een paar weken was er zelfs nog een uitbarsting geweest.

Etna

EtnaVanaf Taormina zijn we met de bus gegaan naar een treinstation. Vanuit daar hebben we met de trein een reis door het ‘maanlandschap’ en gesteente van de Etna gegaan. Terug de bus in omhoog. Daar pakten we de kabelbaan om vervolgens in een soort vrachtwagenjeep te stappen en nog verder omhoog te gaan. Tot op de grote top zijn we niet gekomen (daar moeten blijkbaar voorbereidingen voor worden getroffen etc), maar wel super hoog. Bovenop de krater kregen we een rondleiding van een gids. Die vertelde dat er steeds kleine uitbarstingen zijn. Iedere keer ergens anders, omdat de lava/magma de makkelijkste weg zoekt. En als ie eenmaal is uitgebarsten stolt dit magma en wordt dat zo hard dat het niet nog een keer gebeurt op die plek.

EtnaAls je de bovenste laag steentjes wegschuift, krijg je hele lekkere warme stenen er voor terug! Super fijn, want het was KOUD en waaierig boven!

Etna

Check hier ons gekke filmpje, maar je ziet ook de mooie omgeving!

 


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
ChimpanzeeDe Alchemist Paulo Coelho