In Reizen

Het was zondag en het regende, maar Thorn was nog steeds de moeite waard! Check het hier.

Tijdens mijn trip naar Limburg stuitte ik op Thorn: het witte stadje. Na een blik op de bezienswaardigheden en de geschiedenis besloot ik te gaan. Heel lang waren de vrouwen daar aan de macht, hoe kan ik dan niet gaan? Midden in het dorpje staat een prachtige kerk waar heel lang adellijke dames woonden. De Fransen maakten daar een einde aan en de dames vluchtten weg. Het stadje moest belasting gaan betalen op basis van de omvang van de ramen. De bevolking maakte deze direct kleiner en kalkten hun huizen wit zodat niemand zag dat het gedaan was.

Thorn het witte stadje beelden

Wij kwamen er op zondag en het was regenachtig. Ook hadden we niet heel veel tijd en wel veel honger dus ik denk dat ik zeker nog eens terugga. Wij zijn de kerk in geweest. Dit kostte drie euro p.p. We kregen er een film voor, mochten overal in. We hebben een hele oude mummie gezien. En we kregen ook nog eens 1.50 euro korting op de Pannenkoekenbakker.

Thorn het witte stadje

De pannenkoeken daar zijn overigens vreselijk lekker! Het stadje zelf was echt prachtig en de kerk echt het middelpunt. Zodra je binnenkwam, zag je de weelde van toen. Thorn het witte stadje stiftskerk

We zijn heel lang binnengebleven. Het was zo mooi!

Thorn het witte stadje stiftskerk

Verder is er daar een wandeling die je kunt maken door de mooie straatjes met witte huisjes, zijn er altijd wel winkels open, is er een oude waterpomp en nog veel meer plekjes.

Ben jij er wel eens geweest?


Barbara touwtje springenBarbara (26)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Parijs BarbaraSky Spa Vorarlberg