Wandel de Devils Eight – Duitsland

Elk jaar blijft het gebied rondom Echternach ons weer verrassen hoe mooi het is. Dit keer liepen we de Devil’s Eight. 8 kilometer door een kloof de ‘Teufelschlucht’. Wauw!

Over deze 8 kilometer hebben we 2,5 uur gedaan. Trappetjes op en af, mooie uitzichten, een stukje asfalt een de waterval van Irrel.

We parkeerden onze auto bij Naturparkzentrum Teufelsschlucht, Ferschweiler Str. 50, 54668 Ernzen, Rijnland-Palts, Duitsland. Vanaf daar volgden we de gele acht met duivelsoortjes. Je komt door prachtige kloven en soms lijkt het niet eens een pad te zijn.

Het regende best wel, maar dat kan ons niet deren. Het bos werd daardoor magisch met een soort ‘stoom/dauw’ uit de bomen. Ik had al een stukje van deze kloof gepakt, maar nog nooit het volledige pad gelopen. Echt een aanrader. Het staat goed aangegeven met bordjes en ik denk dat het zelfs met (wat oudere) kinderen prima te doen is.

Na een aantal jaar Luxemburg/Duitsland was dit wel voor het eerst dat ik deze gele rups ben tegengekomen. Iemand een idee wat het is? En die paddestoeltjes zaten vast aan een van de trappetjes. Heel klein. In het gebied lopen ook zwijnen en herten, dus ga lekker vroeg als er nog niemand is en wie weet…

Barbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum en SUP up your life. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

2 antwoorden op “Wandel de Devils Eight – Duitsland”

  1. Dit soort tochten is geweldig leuk om te doen, ook voor kinderen die niet zo ‘van lopen in de bergen’ houden. Onze kids zijn er dol op inmiddels❤️👍
    Leuk deze tocht, wil deze zéker gaan bezoeken in de toekomst!🤩

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *