In Body, Mind

Vaak krijg ik de vraag waarom ik yoga ben gaan geven. Ik geef yoga vanuit liefde en daar krijg ik heel veel voor terug. Lees maar…

Door yoga heb ik mezelf leren kennen en mijn hart geopend. Ik zit vol liefde en dat wil ik graag delen en overbrengen op anderen. Ik kan me helemaal afsluiten van de wereld en totaal op mezelf focussen tijdens een practice. Tijdens de les probeer ik te zorgen dat anderen volledig tot zichzelf komen.

Door een goede ademhaling en rust te creëren in jezelf, kun je veel gezondheidsvoordelen opdoen. Je wordt er minder gehaast van, dus minder snel moe. Je kunt dingen beter relativeren. En ga zo maar door.

Een van mijn studenten kwam na de les naar me toe en vertelde me dat ze door de yoga minder last had gekregen van haar migraine. Eigenlijk had ze er helemaal geen last meer van, alleen in perioden van grote stress. Een ander omhelsde me na de les. “Dank je wel.” Ik keek haar aan en weer sprongen de tranen in haar ogen. Een vriendin van haar heeft alvleesklierkanker en zal binnenkort euthanasie doen. “Ik heb vier dagen lang voor haar familie gezorgd. Tijdens de yogales kwamen de tranen direct. Ik kwam eindelijk tot mezelf en kon eindelijk zelf verdriet hebben.” Hoe mooi is dit, dat je dit voor anderen kunt doen?

Wat ik heel mooi vind, is als de studenten blijven zitten na de les. Dan zijn ze helemaal tot rust gekomen en willen ze nog niet weg. Dan heb ik het gevoel dat ik het goed heb gedaan. De sfeer in de groepen zorgen er ook voor dat ikzelf tot rust kom. Eigenlijk ben ik aan het werk, maar op dat moment voelt dat niet zo. Dat ene uurtje creëer ik, samen met mijn studenten, een mooiere wereld. Al is het maar voor even of voor deze omgeving. We leven in het hier en nu. En dat hier en nu is perfect…

Wil jij een les van mij volgen, check dan mijn agenda, of ga mee op mijn eerste yogaretreat!


 

Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Iris

    Heel tof dat je er les in geeft en wat een super lieve en mooie reacties krijg je na zo’n les! Ik ben zelf net begonnen met yoga en vind het heerlijk als ik het gedaan heb.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Beach Throwdown 2016Geyser sauna Thermen Bussloo