In Geen categorie

Dat een saunabezoekje heerlijk is, dat weten we. Maar wist je dat er een heleboel voordelen aanzitten?  Ik laat ze zien én ik heb een leuke actie voor je in samenwerking met SpaOnline.com.

Laatst was ik voor het eerst in de sauna. Wat een ervaring was dat. Ik werd volledig ontspannen. Ik zet de beste voordelen van de sauna voor je op een rijtje. Hoewel dit natuurlijk per persoon verschillend is.

 1. Goed voor je huid
  Je gaat enorm zweten en dat stimuleert je zweetklieren. Al het ‘oud zweet’ gaat er uit en je poriën komen open te staan. Je oude huidcellen spoel je er makkelijk af waardoor de meeste huiden zachter en soepeler worden.
 2. Ontspannen
  Door de hitte word je lekker sloom en rozig. Je kunt je volledig ontspannen. Sommigen kunnen hier al hun gedachten lekker loslaten. Uiteindelijk slaap je ook beter en dieper.
 3. Betere weerstand
  Sommigen zeggen dat een regelmatig bezoek aan de sauna je weerstand kan verhogen. Je lichaam schijnt ziektekiemen beter te kunnen bestrijden als je het warm hebt.
 4. Hart en bloedvaten
  Je hartslag gaat omhoog in de sauna. Je lichaam probeert je huid af te koelen door het rondpompen van je bloed. Een soort workout voor je hart- en bloedvatenstelsel. De belasting op de hartspier kun je vergelijken met een stevige wandeling.
 5. Uitscheiden afvalstoffen
  Het bloed gaat lekker stromen waardoor de ontgiftingsorganen, zoals de lever en nieren goed hun werk kunnen doen. En zie natuurlijk ook punt 1.
 6. Vetverbranding
  Doordat je hartslag toeneemt, gaat je vet ook verbranden.
 7. Verlicht gewrichts- en spierpijn
  De doorstroming van het bloed zorgt ervoor dat de melkzuur in de spieren eerder afgevoerd worden en je gewrichten optimaal kunnen voeden. De afgifte van natuurlijke endorfines zorgen voor verlichting van de pijn.

Let er wel op dat het voor iedereen anders is. Niet iedereen kan heel goed tegen de sauna. Dan heb je ook nog de verschillende soorten sauna’s met allemaal een ander effect op je gezondheid. Fins/Zweese sauna, stoom sauna, infrarood lamp sauna en meer. Probeer tijdens je saunabezoek goed te drinken, zodat de afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd.

SpaOnline is Nederlands grootste sauna boekingswebsite. Zij hebben nu een super leuke actie waarbij je bij aanschaf van twee Palmolive producten het tweede saunakaartje gratis krijgt. Check snel de website en kijk naar welke van de 75 (!) wellness resorts jij zou willen! Zo doe je mee:

Koop 2 Palmolive producten, vul de barcode van het product in als kortingscode via www.spaonline.com/palmolive en jij mag jezelf en je vriend of vriendin verwennen met een heerlijke sauna dag!

Ik mocht drie producten van Palmolive proberen en was vooral onder de indruk van de scrub. Feel glamorous ruikt heerlijk zoet en blijft lekker op je lichaam geuren. De andere twee waren ook heel lekker. Er zal vast vaker een lekkere flacon van dit merk in mijn badkamer staan.

Palmolive

________________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
The GiftOntbijten met healthy wafels