In Food

Laatst kreeg ik een uitnodiging of ik naar een pre-kerstdiner wilde komen. Ik als kerstliefhebber liet me dat geen twee keer zeggen: Yes, please! 

We mochten ook al in kerstoutfit komen, jeej! Het was die dag echt super warm, dus echt een enorm contrast. Maar toen ik binnenkwam in het prachtige kasteel Duin & Kruidberg had ik direct het kerstgevoel. Kerstmuziek, wijn, prachtig opgediende tafels. Oef. Dit was genieten!

En ja, ik schrijf dit stukje ook terwijl ik kerstmuziek luister. Bij binnenkomst kreeg ik een Crémant de Loire Brut (gewoon te koop bij Gall&Gall). Super lekker!Loire Valley Wines Duin & Kruidberg

Loire Valley Wines Duin & KruidbergDe tafel was gedekt met heerlijke gerechten van rundercarpaccio tot kerstkalkoen met stoofperen, beef wellington en pastei gevuld met wildragout. Ik heb vrijwel alles geproefd en was ook echt helemaal rond toen ik wegging. Buik inhouden en blijven lachen!

We kregen vrij veel wijn te proeven dus ik benoem alleen degene die ik echt heel erg lekker vond. Ik begon met de Caves de la Tourangelle – Sauvignon Touraine 2015. Deze paste heel fijn bij het eten. En whuuuut?! Een fles is slechts € 6,50 en verkrijgbaar bij de HEMA. Dit is een blijvertje.

Milton Verseput is de sommelier en gastheer van de dag. Enthousiast vertelt hij over de wijnen, waar ze vandaan komen en waar je op moet letten. In 2015 was hij de Meest Talentvolle Sommelier van Nederland. Hij was ontzettend vriendelijk en opmerkzaam.

Een wijn waar je mee moet oppassen is de Vignobles Brisebarre – Vouvray sec 2014 (€11,40 bij Wijnkoperij Okhuysen), een lichte wijn. Die is zo weg! De Domaine des Lauriers is wat zoeter, maar niet zo zoet dat ik het niet lekker vond. Deze witte wijn kun je gewoon met wild of vlees combineren. € 13,50 verkrijgbaar bij Voerman Wijnen.

Milton vertelt dat je bij de rode wijnen uit deze regio moet opletten voor de temperatuur en de smaak zal je verrassen. Misschien moet je er zelfs even aan wennen. De Domaine de l’R – Chinon 2014 is een rode wijn die iets gekoeld veel lekkerder is. € 11,90 via Bolomey Wijnimport.

Zo, dat was alvast wat kerstigs. Maar het hoeft natuurlijk geen kerst te zijn om alvast te genieten van deze wijnen!

Loire Valley Wines Duin & Kruidberg

Alle foto’s zijn genomen door fotograaf Tony Perez. Yes, eindelijk geen selfies!


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Nu de zomer dan écht voorbij is, voelt het ook wat natuurlijker om te kunnen zeggen:

Alvast een hele fijne kerst!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Afslanken met Vitadis