In Geen categorie

Ooit wil ik graag meedoen aan een bikini fitness wedstrijd. Ik weet dat sommigen het niet mooi vinden, maar ik vind het wel mooi en ik wil graag zelf ondervinden hoe het mij staat. Nu ben ik zoekende naar een goed voedings- en sportschema, maar als je zegt dat je vegetarisch bent, krijg je toch vreemde blikken.“Vegetarisch, maar waar haal je dan al je eiwitten vandaan halen?”

“Huh, maar eet je ook geen vis?”

“Zonder kip en rijst ga je het niet redden.”

“Om nog maar niet te spreken over al die omega 3 die je mist…”

Dit zijn slechts enkele dingen die ik te horen kreeg. Nu zag ik in de Mens Health een veganistische bodybuilder en wauw, wat een lichaam. Dus het kan wel. Het moet alleen anders dan mensen gewend zijn. En als je anders bent of doet dan anderen, ja, dan ziet de buitenwereld je soms ineens als raar. Ik ben dan ook niet van plan ineens vlees te gaan eten. Juist om te laten zien dat het wél kan. In Amerika is de veganistische/vegetarische bodybuilding scene al veel groter. Hier in Nederland kan ik het nog niet goed vinden of het is niet super te vinden op Google.

Ondertussen geniet ik lekker van het eten dat ik wel eet en dat is veel, (want je mag natuurlijk veel meer groente op je bord gooien dan vlees). Sinds ik vorig jaar vegetarisch ben geworden, ben ik ook heel anders gaan eten. Ik ben meer gaan experimenteren, ik heb dingen geproefd die ik anders niet gaan eten en weet nu altijd iets moois, unieks op tafel te zetten. En nog belangrijker: ik voel me er goed bij. Ik mis het totaal niet.

Gevulde courgette met couscous

Ik neem voor mezelf hierom langer de tijd om echt in shape te komen. Een eerste wedstrijd zal dan ook pas volgend jaar zijn. Ondertussen Google ik er op los en check ik de Amerikaanse en Engelse vegetarische bodybuilders. Met nog even de opmerking dat ik geen ‘bodybuilding’ wil gaan doen, maar ‘bikini fitness’ en dat is heel anders. Kennen jullie mensen die ook vegetarisch zijn en hier aan meedoen, ik hoor graag tips en trics!

___________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

 

Recent Posts
Comments
 • Nadine

  Hoi Barbara,

  Wat een leuk verhaal!
  Ik ben zelf al een tijdje vegetarisch en sinds een paar weken veganist. Ook ik wil graag meedoen met een bikini fitness wedstrijd.
  Het lijkt mij om meer te horen als je wat op internet kan vinden!

  Liefs Nadine

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Functional Training KettlerFull Body & Mind Challenge