In Reizen

Tijdens Pinksteren hebben we een rondtocht gemaakt door de grachten van Amsterdam met rederij Lovers. Toerist in eigen land, check het hier!

We besloten met de trein naar Amsterdam te gaan en dat was heel handig, want je stapt het Centraal Station af, loopt richting water en je bent er al eigenlijk. Om het kwartier, 20 minuten, vertrekt wel een boot. Een uurtje varen kost 16 euro.

Grote kerk Amsterdam vanaf de grachtenHet is gelukkig een overdekte boot. Je kreeg oortjes om mee te kunnen luisteren met het verhaal (in verschillende talen). Ik geef als tip: ga links zitten (als je zeg maar richting kapitein kijkt, links). Want bijna alles is links en als je rechts zit, zie je niet veel. We begonnen bij de grote kerk. Je kreeg steeds een stukje geschiedenis ingefluisterd.Nemo vanaf het water Amsterdam

We zagen Nemo vanaf het water, verschillende bruggen. De Scharrebierensluis en het oudste huisje van Amsterdam.

Oudste huisje van Amsterdam vanaf de grachten
Verder: de Hortus Botanicus, de Hermitage, National Maritime Museum met het grote VOC schip, grachtenhuizen ‘de Gezusters’, eigenlijk van alles.

VOC Schip

Het was best wel leuk om alles eens vanaf het water te zien. De grachtenhuizen zijn sowieso wel de moeite waard. Schots en scheef en bijna allemaal anders. Heb jij dit wel eens gedaan?

Varen door de grachten van Amsterdam


Huang Num Keaw WaterfallBarbara (26)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Wat BenchamabophitKhlong Yai Kee Waterfall Koh Kood Thailand