In Geen categorie

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik een ontzettende koukleum ben. Gek, want ik ben zo graag buiten. Na het heel lang onderaan mijn bucketlist gezet te hebben, is het er toch van gekomen. Ik heb een ijsbad gedaan!

Koud afdouchen? Hell no, liever zet ik hem nog wat warmer…
Naar buiten zonder sjaal? Alleen als het zo’n 25 graden is…
Iedereen loopt in een T-shirt, Barbara loopt in een trui.
Dat is zo’n beetje mijn leven. En vervelend dat ik het vind. Maar voor mij is de weerstand enorm groot om hier iets aan te doen. En wat kun je er ook aan doen? Ik ben een Vata type vanuit Ayurveda gezien. Die hebben het gewoon snel koud, toch?

Laatst zag ik het weer voorbijkomen. Nee, nog niet. Steeds meer bekenden deden het. Shit. Het Universum roept me dat het tijd is. Het is in Hilversum, kak, ook nog eens vet dichtbij. Heb ik nu nog reden om het uit te stellen? Eigenlijk niet… Zenuwachtig as hell ging ik daarheen. Koud (natuurlijk), maar wel met zweetoksels. Man oh man.

Gelukkig kon Justin goed op me inpraten en begeleiden. We begonnen met meditatie en ademhaling. Yes, dat kon ik.

Vanuit daar stimuleren we de bloedsomloop.

Notice dat iedereen er klaar voor is, maar ik nog steeds mijn badjas aan heb….

Het is tijd om naar buiten te gaan. Het is zo’n 3 graden buiten. Don’t need to say this, maar ik heb het dus al koud. Ik ga als eerste. Dan ben ik er vanaf. Het is maar adem, toch? Nou, toen ik bij Mud Masters het ijsbad instapte ging mijn ademhaling alle kanten op en ik kreeg het niet onder controle. Ik heb er toen niet onderdoor gezwommen, maar ben er weer uitgestapt. Oh, en had ik al verteld dat ik dus ook vrijwel niet in zee zwem, alleen in Thailand. Maar goed, hier ging ik dus.

Ken je die chick die goed is in uitstellen? Ja, die ken ik ook. Heel goed zelfs….

Daar stond ik. Kwaad op mezelf, omdat ik niet deed zoals het moest. In 1 keer er in. En nu was ik het mezelf weer lekker moeilijk aan het maken. Angst, niet normaal. Maar waar ben ik nou toch zo bang voor? Het duurde en het duurde. Het zonnetje scheen zo lekker op mijn hoofd. Maar ik wilde ook niet opgeven. Ik heb even wat geschreeuwd en gevloekt, toch nog een stukje dieper (verdorie) en toen helemaal!

Ik was verbaasd over hoe snel ik mijn adem weer onder controle had. Ik heb er 2,5 minuut ingezeten. Na 2 minuten heb je de voordelen te pakken, zoals goed voor je immuunsysteem, goede focus en nog veel meer. Er uit en weer bloedsomloop op gang brengen. Knalrood was ik. En weet je wat het gekke is? Nu wil ik weer!

Ik wil Justin echt mega bedanken voor de goede begeleiding. Ik voelde me gedragen!
Check even zijn insta als je ook wilt: https://www.instagram.com/primalfocuscoldexposure/

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0