In Body

Salomon. Dat merk ken je van wintersport, tenminste, ik wel. Maar wist je dat ze ook ontzettend goed zijn met spullen voor trailrunning? Mensen die mij kennen, weten dat ik geen hardloper ben, maar trailrunnen? Dat is gaaf!

Via Salomon kreeg ik een uitnodiging of ik 5 km wilde trailrunnen door het Westerpark. En niet zomaar, maar in het donker. Die uitdaging ging ik aan! Bij binnenkomst kreeg ik een hele gave outfit en speciale trail run schoenen, met meer grip. Makkelijk dicht te maken en de veters waren weg te stoppen onder het lipje zodat je nergens achter kon blijven haken.

Binnen kregen we eerst ademhalingsoefeningen. Heel gaaf. Die kende ik al uit de yoga. Topatleten Tim Pleijtje (twee keer NL kampioen trailrunnen, NL kampioen Skyracen, NL record op vertical KM) en Suzan Nieman namens ons daarna mee naar buiten. Kleine uitleg over hoe te rennen met een hoofdlamp. Dat had ik nog nooit gedaan! Je gebruikt al je zintuigen tijdens een run in het donker.

Trailrunning Salomon

Even nog over die schoenen. De Salomon Sense Ride Nocturne Running Shoe zorgt ervoor dat je voeten warm blijven. Je bent goed zichtbaar met de 360° reflecterende details en de schoen is voorzien van een Salomon Contragrip buitenzool. Deze geeft je optimaal grip op natte en gladde paden. Ook heeft de schoen GORE TEX® technologie waardoor je voeten droog en tegelijkertijd goed geventileerd blijven. En dat heb ik gelijk getest, want lomp als ik ben, stapte ik binnen 100 m in een plas.

Voor degene die trouwens niet weten wat trailrunning is… Het is een allround outdoor sport. Je bent aan het hardlopen, maar op allerlei soorten terrein. Je rent heuvels op, gebruikt dus je benen, maar ook je armen voor balans. Door je te concentreren op elke stap, denk je minder en luister je naar je emoties dat positief bijdraagt aan ontspanning.

De kleding van Salomon was trouwens heel fijn. Het regende buiten en het was vies, maar ik had het totaal niet koud!

Trailrunning Salomon

De run was echt heel leuk om te doen. Om je heen kijken en al die lichtjes zien lopen was echt te gek. En de tips van Tim en Suzan waren heel handig. Je zult me (met iets beter weer) misschien wel weer zien lopen. De schoenen lijken me ook heel goed voor mijn bootcamplessen!

Thanks Salomon!

Filmpje:

_______________________________________

Barbara ThailandBarbara (28) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0