In Geen categorie

Afgelopen week was ik uitgenodigd voor Topchefs On Tour. Bellingham Wines stuurt 3 topchefs zes naar verschillende locaties in het land om te koken bij hun wijnen. Ik mocht bij de lunch zijn van Maik Kuijpers in restaurant Limon.

Vlakbij station Amsterdam Zuid is restaurant Limon te vinden. Als je binnenkomt zie je drie verdiepingen. Onderin stond alles al klaar voor ons. We kregen eerst kort een verhaal over de wijnen van Bellingham, hoe ze gemaakt zijn en een geschiedenis. 360 jaar geleden werd er voor het eerst wijn gemaakt in Afrika, waar deze wijnen ook vandaan komen. In 1693 is Bellingham opgericht. De flessen zien er prachtig uit.

De eerste gang was een dungesneden gele biet met geitenkwark, geroosterde zonnebloemputjes en limoenblad. Een heerlijk fris gerecht. Daar dronken we de Sauvignon Blanc bij van de Bellingham Homestead Series. Het is altijd heel mooi om te zien en proeven hoe een wijn smaakt zonder eten en hoe met. In dit geval ging de wijn heel goed samen met het eten. Ik vond het een fantastisch volle wijn met veel zuren, maar niet scherp.

Daarna kreeg ik de vegetarische variant van de rest, gegrilde seizoensgroenten met een soort tzatziki en een gepocheerd eitje. Samen met Old Vine Chenin Blanc van The Bernard Series. Deze wijn. Wauw. Echt, heel lekker. Mooi vol van smaak en fantastisch bij het eten. De wijnen verwerkt in deze wijn, komen uit drie verschillende regio’s!

Hierna kregen we een glas rode wijn: Small Barrell S.M.V. Drie verschillende druiven, maar uit 1 wijngaard. Toegankelijke wijn met een lange afdronk. Gevolgd door het dessert van warme appel met kaneelsuiker, mascarpone en vanille.

Het was een leuke ervaring om op dit niveau eten te krijgen en een bijpassende wijn te drinken.

Barbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum en SUP up your life. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0