In Lifestyle

Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op schoenen. Maar het allerliefst loop ik toch echt op blote voeten. En weet je, dat brengt nog voordelen met zich mee ook!

Op Discovery Chanel was er een programma: Dual Survival. Een van de mannen die liep op blote voeten, maar dan ook echt overal! In het moeras, over kiezels, door de woestijn. Ik vond het erg knap, maar ook wel wat apart. Op een gegeven moment liep ik met mijn vriend in Parijs. Ik was zo klaar met mijn schoenen. Ballerina’s zaten niet lekker voor lange tijd, high heels idem en sneakers stonden niet bij mijn outfit. Ik schopte mijn shoes uit en heb de rest van de dag op blote voeten doorgebracht. Heerlijk! Het was echt een verademing voor mijn voeten. Tuurlijk werd ik raar aangekeken, maar hé, boeiend! Sindsdien loop ik steeds vaker op blote voeten en jawel, yoga doe je ook op blote voeten…

Nu de zon weer zo schijnt, heb ik het weer. In de schap zag ik Happinez liggen met daarop: ‘Gezond: op blote voeten lopen’ en dacht: zie je wel. Het is een hele omschakeling van lopen, want op blote voeten zet je uiteraard niet eerst je hak neer. Je loopt vanuit je heupen. Schrijfster Anne Wesseling beschrijft het lopen op blote voeten heel mooi: “Je krijgt er een extra zintuig bij.” En dat is ook zo. Je voelt alles. Is het gras nat? Dan heeft het net geregend. Er zijn al verschillende mensen die in de zomer en de winter gewoon op blote voeten lopen en niet even. Nee, altijd! Voor mij is het nog even een stap te ver. Zeker is wel dat ik steeds vaker op blote voeten te vinden zal zijn. Misschien koop ik nog wel van die ‘bare foot’ schoentjes. Want hier is het toch wel spannend. Je weet nooit wat er op straat ligt. Dus als we met zijn allen Nederland dan mooi schoon houden, glas gewoon in de glasbak, dan kunnen we allemaal genieten van het lopen op blote voeten.

Omdat je voeten altijd in een schoen zitten, hebben ze geen reden om zichzelf warm te kunnen houden. Een van de redenen waarom veel mensen vaak koude voeten hebben. En ja, het is iedereen wel eens overkomen: te kleine schoenen gekocht en toch aandoen. Het was misschien wel het laatste paar én in de uitverkoop, dan kun je ze toch niet laten liggen? Maar echt goed is het niet… En weet je, vroeger hadden we nog geen schoenen. Alleen blote voeten of dunne zooltjes. We liepen toen heel anders.

Langzaam worden je voeten steeds sterker. Om te beginnen, kun je gewoon in huis op je blote voeten lopen en oefeningen gaan doen. Probeer maar eens een pen op te pakken met je tenen! Wil je gaan hardlopen, bouw het dan rustig op. Er zijn speciale blotevoetenpaden aangelegd. Judith van Hip & Hot laat de leukste zien!

Op blote voeten


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Geyser sauna Thermen BusslooFotofabriek.nl