In Body, Food, Mind
Inmiddels heb ik veel lieve reacties binnengekregen op het artikel in VROUW waarin mensen zeggen dat de voedingsdeskundige die in het verhaal wordt aangehaald waarschijnlijk niet veel van sport op topniveau weet. Vandaag wil ik jullie vertellen hoe mijn moeder ineens weer vertrouwen in mijn kreeg.

Op het moment dat ik tegen mezelf zei dat ik mijn vetpercentage naar beneden wilde hebben, ben ik daar volledig voor gegaan. Dus het ging heel snel. Mijn moeder (en vader) keek af en toe zorgwekkend naar mij en peilde bij Youri of ik wel genoeg at. Op het begin had ik inderdaad moeite met eten. Ik zat snel vol. Tot het moment dat ik begon te sporten, ik had steeds vaker honger. En nu eet ik om de twee uur! Mijn moeder zag dat niet, want ik woon niet meer thuis.
Sinds drie maanden begeleid ik mijn moeder met het afslanken, ze is inmiddels al tien kilo kwijt en heeft een positieve gezonde instelling gekregen. Na een tijdje besloot ik haar mee te nemen naar CrossFit. Daar stond ze met open mond te kijken: “Nu besef ik het pas. Je bent niet mager, maar je bent super sterk!” Ook mijn zusje was al eens mee geweest en had tegen mijn moeder gezegd dat ik tijdens het sporten “een beest” was. Als ik niet genoeg zou eten, zou ik zo’n les natuurlijk niet volhouden. Mijn moeder ging nog een paar keer mee en gaat nu waarschijnlijk lid worden voor 1 keer in de week.
Met haar verjaardag heb ik haar meegenomen met lunchen: een driegangen menu bij restaurant Lekr in Ankeveen. Weer was ze verbaasd. Ik had mijn eten sneller op dan zij en zat nog net niet haar bord leeg te kijken. Na het menu namen we nog koffie met lekkernijen ook!
Ook mijn moeder was daarom geschrokken door het artikel in de VROUW en was het hier niet mee eens. Zij heeft een mail gestuurd naar de redactie, net als mijn tante, mijn zusje en nog veel meer sportvrienden. Ik ben heel erg blij met deze steun. Dank jullie wel allemaal. Ik krijg ook heel veel lieve berichten van vrienden, kennissen en mensen die ik niet eens ken. Dat geeft mij heel veel steun. Ik moet zeggen dat ik er deze week ook een klein beetje doorheen zat en hierdoor flink fout heb gegeten. Ik merk het direct aan mijn huid en energie. Maar door al jullie berichten heb ik de draad weer opgepakt. Ik ga er weer tegenaan, nogmaals super bedankt! You guys rock!
_____________________________________
Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.
Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
pushup