In Food

Het is weer tijd voor kersen. Heerlijk! Ik maakte gezonde muffins met kersen en nog lekker ook! Ik geef hier een basisrecept voor healthy muffins die je zelf ook naar je eigen smaak kunt aanvullen.

De kersen waren laatst in de aanbieding en ik dacht: wat moet ik nu met al die kersen? Ik bedacht me dat het vast lekker zou zijn in muffins, maar die wilde ik uiteraard wel gezond hebben. Dus ik ging op zoek naar een basisrecept en maakte mijn eigen draai er aan. Ik hou namelijk niet van de smaak van bananen die de meeste mensen in hun healthy muffins en koekjes doen. Je kunt ze eten als ontbijt of snack.

Wat heb je nodig?
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
140 gram havermout
125 ml (soya)melk
1 theelepel vanille extract
Kersen, hoeveelheid naar smaak

gezonde muffins basisreceptHoe maak je het?
Doe de havermout in de blender en voeg hier de bakpoeder aan toe. Doe hem even aan, zodat de havermout meer poeder wordt. Voeg dan de eieren en (soya)melk toe en maak er een gladde massa van. Tot slot schep je de kersen er doorheen. Ik had de kersen eerst in 2 tot 3 stukjes gesneden en, natuurlijk, de pitten er uit gehaald. gezonde muffins in de oven
Doe ze in vormpjes en zet ze in de oven op 160 graden. Ongeveer 20 minuten. Maar houd de oven in de gaten, want iedere oven is anders!

 

 

Verschillende smaken
Houd je niet van kersen? Dan kun je verschillende andere smaken toevoegen. Voorbeelden:
Rozijnen, appel, kaneel
Walnoten en raw cacaopoeder

Gezonde muffins kersen7

 

 

 

 

Healthy muffins met kersen

______________________________________

Barbara SchriekMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie en Personal Nutrition.

 

Recent Posts
Showing 2 comments

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
chocolade eten puur gezond