Het is weer tijd voor kersen. Heerlijk! Ik maakte gezonde muffins met kersen en nog lekker ook! Ik geef hier een basisrecept voor healthy muffins die je zelf ook naar je eigen smaak kunt aanvullen.
De kersen waren laatst in de aanbieding en ik dacht: wat moet ik nu met al die kersen? Ik bedacht me dat het vast lekker zou zijn in muffins, maar die wilde ik uiteraard wel gezond hebben. Dus ik ging op zoek naar een basisrecept en maakte mijn eigen draai er aan. Ik hou namelijk niet van de smaak van bananen die de meeste mensen in hun healthy muffins en koekjes doen. Je kunt ze eten als ontbijt of snack.
Wat heb je nodig?
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
140 gram havermout
125 ml (soya)melk
1 theelepel vanille extract
Kersen, hoeveelheid naar smaak
Hoe maak je het?
Doe de havermout in de blender en voeg hier de bakpoeder aan toe. Doe hem even aan, zodat de havermout meer poeder wordt. Voeg dan de eieren en (soya)melk toe en maak er een gladde massa van. Tot slot schep je de kersen er doorheen. Ik had de kersen eerst in 2 tot 3 stukjes gesneden en, natuurlijk, de pitten er uit gehaald.
Doe ze in vormpjes en zet ze in de oven op 160 graden. Ongeveer 20 minuten. Maar houd de oven in de gaten, want iedere oven is anders!
Verschillende smaken
Houd je niet van kersen? Dan kun je verschillende andere smaken toevoegen. Voorbeelden:
Rozijnen, appel, kaneel
Walnoten en raw cacaopoeder
______________________________________
Mijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie en Personal Nutrition.
Leave a Comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik zeker een keertje gebruiken!
Hi Sanne,
Bedankt. Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Succes 🙂