In Food

Youri en ik zijn allebei gek op de aardbeienslof van onze bakker in de buurt, maar op een gegeven moment dachten we: dat kunnen we zelf ook… met een beetje hulp van Rutger…

Via Koopmans kwam ik op een recept van Rutger (van Heel Holland Bakt) en het resultaat van deze aardbeienslof. Lekker!

Wat heb je nodig
Voor het deeg:
250 g bloem
2 tl bakpoeder
180 g boter
100 g suiker
80 g bruine suiker
1 eierdooier
1/2 citroen, rasp
1/4 tl zout
Voor de topping:
150 g spijs (heb ik weggelaten, want dat lust ik echt niet)
1/2 tot 1 ei
250 ml slagroom (heb ik niet gebruikt)
30 g suiker
Zakje banketbakkersroom (lees de verpakking)
500 g aardbeien

Hoe maak je het
Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een bal van kunt maken. Verpak het in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor.
Als je spijs hebt: meng het met een heel of half ei om het wat dunner te maken.
Rol het deef uit tot een dikte van 7 mm en doe het in een sloffenring (ik gebruikte gewoon een cakeblik). Bak dit in 23 tot 28 minuten gaar. Laat het afkoelen.

Klop de slagroom op met de suiker (ik heb ook geen slagroom gebruikt). Maak het banketbakkersroom zoals op de verpakking. Verdeel dit over de cake. Daarbovenop doe je de aardbeien, heel of half, wat je wilt!

En klaar is het al!

aardbeienslof


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Rens kroes feel good drinkDessert Paisan Hilversum