In Food

Met dat lekkere weer maak ik graag soep. Ik probeerde de rode linzen-currysoep uit Kickstart!

Na het sporten wisten we niet zo goed wat we moesten eten. Het was warm en we hadden niet heel erg honger. Ik dacht: hé, ik zag een lekker soepje in het boek! En dus heb ik die uitgeprobeerd.

Wat heb je nodig voor 6 kommen
1 ui
3 teentjes knoflook
1 el kokosolie
100 g gedroogde rode linzen
250 g zoete aardappel
100 ml volle kokosmelk
1 blikje tomatenpuree (ik blende 2 verse tomaten)
1 tl kaneel
1/2 el rode currypoeder (ik had gele)
1 tl zout
1/2 rode peper
1 stengel citroengras
1 limoen
Gehakte koriander

Hoe maak je het
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit in een soeppan de kokosolie en fruit het hierin 3 minuten. Zet ondertussen de waterkoker aan met 1 liter water. Doe dit in de pan samen met de linzen. Snijd de ongeschilde zoete aardappel in kleine blokjes (ik heb hem wel geschild) en voeg die toe aan de soeppan net als de kokosmelk, tomatenpuree, kaneel, currypoeder en het zout.

Verwijder de pitjes van de rode peper (of laat ze zitten als je van pittig houdt), snijd fijn en voeg toe. Neem de citroengrasstengel en snijd hem doormidden. Kontje en buitenste laag er af. Kneus het alsof het een glowstick is en gooi in de pan. Laat alles zo’n 20-30 minuten gaarkoken. Haal na het koken de stengel er weer uit en gooi weg.

Snijd de limoen in partjes en serveer dit op de kommen. Ik kneep het uit en roerde dat erdoorheen! Garneer met gehakte koriander.

rode linzen curry soep uit kickstart

Eet smakelijk! Ik serveerde het met een homemade limoenlimonade.

_____________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Salade Lisa Steltenpool KickstartSemifreddo