In Boeken, Food

Ik heb hem nu al een tijdje in huis, maar Vegan Vibes is echt een heerlijk boek voor zowel de beginnende veganist als mensen die al langer bezig zijn. Lees hier mijn review.

Ik was uitgenodigd om bij de lancering van het boek te zijn in een Hilversumse Boekhandel, de stad waar Lisa Steltenpool woont. Ze is afgestudeerd diëtist en werkt met een ‘whole-food-plant-based’-eetpatroon. Haar eerste boek ‘vegarevolutie’ was voor vegetariërs, maar inmiddels heeft ze zelf ook de overstap gemaakt. Ze vertelt dat voor haar kaas een van de lastigste dingen was dat ze de overstap niet maakte.

In haar boek vertelt ze eerst over de redenen om vegan te gaan.
Het is beter voor de aarde.
Het is beter voor de dieren.
Het is beter voor je gezondheid.

Er zijn nog best wat misvattingen op het gebied van vegan eten. Ze haalt er gelijk een paar van de weg af. “Veganistisch eten is niet eenzijdig. Het is niet ongezond. En het is al helemaal niet ingewikkeld.” Oh, en dat ijzertekort. Dat klopt ook niet, volgens Lisa. Het boek staat echt vol met informatie. Dingen waar je over na moet denken voor je vegan wordt. Ga je tekorten krijgen en wat moet ik slikken, nemen of eten? Vooral over B12 zijn er vragen. Dat legt ze in haar boek helemaal uit, want wist je dat er verschillende vormen zijn en dat de een beter wordt opgenomen dan de ander? Nee, dan weet je het nu. Lees maar.

Het boek eindigt met recepten. Ik heb er inmiddels aardig wat geprobeerd. Super lekker. De een wat lastiger dan de ander, maar dat is met elke manier van eten. Ik ben blij met het boek en vind het dan ook zeker een aanrader. Heb jij wel eens vegan gegeten?

Je kunt het boek hier bestellen voor € 24,99.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0