In Geen categorie

Op sommige dagen, zoals de laatste tijd met die regen, is het lekker om Netflix aan te knallen. Dit keer kwam ik terecht bij ‘That Sugar Film’. Blijft interessant altijd, vind ik.

De Australische acteur Damon Gameau gaat bekijken en voelen waarom suiker ooit zo’n ding is gewonnen. Zelf eet hij heel gezond, geen suiker. Onder begeleiding van een team van wetenschappers en voedingsdeskundigen volgt hij een dieet waarbij 60 dagen lang 40 theelepels suiker per dag binnenkrijgt, het Australische gemiddelde.

Binnen een aantal dagen komt hij al aan, voornamelijk rondom zijn organen. Hij merkt het ook aan zijn humeur en energiepeil. In Nederland eten we per persoon 30 suikerklontjes per dag.

Een aantal dingen vielen mij op, over wat er werd gezegd. Suiker heeft hetzelfde effect als liefde. Mis je liefde? Dan neem je chocolade. Dat maak ik ook wel eens mee. Damon zegt dat hij hetzelfde aantal calorieën tot zich nam als voor het dieet, maar op een andere manier. Ongelooflijk.

Eindresultaat na 60 dagen: Hij kreeg er 10 centimeter bij aan zijn buik en 8,5 kilo er bij. Zelf probeer ik in ieder geval geen suiker te drinken en zo min mogelijk voorverpakte dingen te eten. Maar een taartje, daar zeg ik geen nee tegen. Heb jij deze documentaire gezien?

____________________________________________

Barbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Kokotte Parijs