In Mind
‘Wreck this journal’ ken je vast wel. ‘Ik ben hier nu’ is daar de mindfulversie van. Echt super leuk. Lees je mee?

Dit softcover boek is om in te kleuren, knippen, plakken en scheuren. En dat heb ik veelvuldig gedaan. Je gaat stress tegen met verschillende oefeningen en creatieve opdrachten.
Zo moet je meetekenen met je ademhaling, een blaadje oppakken, in het boek doen en overtekenen. Ik heb mijn handen omgetrokken (net als vroeger) en ‘out of the box’ leren denken. Je maakt niet alleen maar opdrachten in het boek, maar gaat ook op pad, schrijft brieven en plakt reminders op in huis.
Op een creatieve manier leer je mediteren. En dat is heel mooi, want veel mensen willen hier aan beginnen, maar weten niet hoe.
Ik nam het boekje mee naar mijn werk. Ik zit namelijk de hele dag achter de computer en soms gaan de lettertjes een beetje draaien. Op zo’n moment pakte ik ‘Hier ben ik nu’ op, deed een oefening en hervond mijn inspiratie om verder te schrijven!
Dat brengt me gelijk op 1 van de oefeningen. Op een bladzijde hebben ze pleisters getekend en daar boven staat ‘Ontsnappingsmiddel’. Op de pleisters moest je dan dingen schrijven waarbij je even kon ontsnappen aan de realiteit, zoals een goede kop koffie. Eerste Hulp Bij Ontsnappen.
Het boek is geschreven door Alexandra Frey en Autumn Totton, oprichters van The Mindfulness Project. Ze verspreiden via hun website een mindful levensstijl en geven ook workshops en cursussen. Dit boek is zeker een aanrader!

Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Barbara Blue MondayFebruari