In Food

Bananenbrood met pindakaas. Dat moest ik natuurlijk even uitproberen. Het recept komt uit Kickstart van Lisa Steltenpool. Check de review hier.

Het boek ‘Kickstart’ kreeg ik thuisgestuurd om te reviewen. De onderkop is ‘Naar een energieke en gezonde levensstijl’. Dat willen we natuurlijk allemaal! Lisa Steltenpool is bekend geworden met haar boek De vegarevolutie. Ook in dit boek staan er alleen vegetarische gerechten.

De schrijfstijl van Lisa is persoonlijk. Ze legt alles aan de hand van persoonlijke, herkenbare of makkelijke voorbeelden uit. Ze heeft het niet alleen over voeding, maar leert je ook hoe je bijvoorbeeld je omgeving slanker kunt inrichten en vertelt hoe het makkelijker actiever leven is.

Het boek sluit af met 65 recepten waarvan ik er al 2 heb uitgeprobeerd! Ten eerste deze salade, maar dan zonder olijven, want daar houd ik niet zo van. Met linzen, pistachenoten en kappertjes.

Schermafbeelding 2016-05-05 om 20.56.52

Ook het pindakaas-bananenbrood is in goede aarde gevallen. Zij het in een andere vorm, want 75 gram suiker vond ik niet zo healthy… Ik heb dat vervangen door een beetje honing, maar nu ik het proef was er echt geen suiker nodig als je rijpe bananen gebruikt…

Wat heb je nodig
150 g volkoren meel (heb ik vervangen door speltmeel)
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
75 g suiker (heb ik vervangen door een kneepje honing)
2 rijpe bananen
1 tl vanillearoma
50 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
3 el pindakaas met stukjes noot
2 handjes pinda’s (had ik niet, dus het werden amandelen en cashewnoten)

Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Meng in een kom het meel, de bakpoeder, het zout en de suiker. Doe de bananen met het vanillearoma en de melk in de blender. Voeg het bananenmengsel bij de droge ingrediënten. Voeg de pindakaas toe en roer goed door. Doe bakpapier in een cakeblik en doe het beslag erin. Verdeel de pinda’s of andere noten er over. Bak het brood 35 tot 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Ik vind het een fijn boek om te lezen, mooi gemaakt. Voor een foodie is het zeker leuk om in de kast te hebben 🙂 Het boek is hier te koop voor € 19,95!

_________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
gezonde healthy wrapsrode linzen curry soep uit kickstart