In Food

Ik heb eindelijk What the Health gezien via Netflix. Net het extra zetje in de rug dat ik nodig had.

Ik ben al een tijdje vegetarisch en dat bevalt me heel erg goed. Nu zie en hoor ik toch altijd veel dingen over melk en eieren. Op een gegeven moment weet je ook niet meer wat je moet geloven. En bij mij staat het welzijn van dieren voorop.

Mensen raadden mij heel vaak de documentaire What the Health dus ik besloot hem te gaan kijken. Uiteraard zitten er meer kanten aan een verhaal, maar het zette mij echt aan het denken. Kip Andersen trekt er op uit om waarheden te achterhalen over de voedingsindustrie in Amerika en komt er bijvoorbeeld achter dat bepaalde stichtingen worden gefinancierd door merken/bedrijven die juist deze ziektes veroorzaken. Voor farmaceutische bedrijven zit er altijd een geldkwestie achter. Veel onderzoeken zijn ook gesponsord door bedrijven.

Het heeft mij in ieder geval nog meer aan het denken gezet en kaas, melk en eieren probeer ik zo veel mogelijk uit mijn dieet te schrappen. Ik ga bij anderen thuis niet zeuren of het er in zit en ik ga het voor nu wel even als ingrediënten gebruiken mocht ik geen vervanger vinden. Maar uiteindelijk is het wel de bedoeling voor mij om zo veel mogelijk plant-based te gaan leven. Voor mezelf, voor het milieu en voor de dieren…

_____________________

Barbara (27)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Eten in Sicilie Barbara