In Food

Weer iemand met een eigen kookboek, dacht ik eerst. Maar ik vind dit echt een heel leuk en eerlijk kookboek geworden en bovenal: heel lekker!

Als ik het boek opensla, lees ik: “De combinatie van trainen, ontspannen en gezond eten is voor een topsporter essentieel.” Eindelijk, dezelfde gedachten als ik. Het is een mooi vormgegeven boek met mooie foto’s waarbij je gelijk zin krijgt om te koken. Quotes illustreren het geheel. Dafne Schippers vertelt direct dat zij geen expert is en dat dit is hoe het voor haar lichaam werkt en dat zij er lang over heeft gedaan om uit te vinden wat dat precies is.

De recepten worden onderscheiden in: vóór het sporten, na het sporten, ontbijt, lunch preppen, on the road, doordeweekse kost en iets te vieren. Overal geeft ze tips om het net iets anders te maken of vegetarisch. Sowieso zijn er veel vegetarische recepten, jeej! Ook legt ze vaak het verschil uit wat je nodig hebt als korte afstand sporter zoals zij of duursporter. Heel handig!

Uiteraard zijn er de dadelballetjes en bananenbrood te vinden, maar ik vind dat ze zich wel echt onderscheid met bijvoorbeeld een Thaise soep, kokosmakronen en een heerlijke aspergetaart. Tussen de hoofdstukken door, laat ze haar favoriete voeding zien met een verhaaltje erbij. Tuurlijk moest ik wat uitproberen en dat is de groene-asperge-ricottataart, die we inmiddels al meerdere keren hebben gegeten:

Ingrediënten voor 2 personen
4 plakjes bladerdeeg
12 groene asperges
1 ei
150 g ricotta
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 handje verse bladpeterselie, fijngehakt
1 citroen, rasp
zeezout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en beleg met het bladerdeeg.
Breng een pan met water en wat zeezout aan de kook en kook de asperges 5 minuten voor. laat uitlekken.
Klop het ei los en meng met de ricotta, Parmezaanse kaas, bladpeterselie en de helft van de citroenrasp.
Verspreid over het deeg en druk de asperges er een beetje in.
Bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is.
Bestrooi met de rest van de citroenrasp en serveer.

Dafne Likes aspergetaart

Ik vond het boek dus zeer verrassend. Ook leuk dat ze degene die haar geholpen heeft, haar zus Sanne, flink in het zonnetje zet. Heel lief! Het boek is voor € 22,50 verkrijgbaar bij bol.com.

Dafne Likes


Huang Num Keaw WaterfallBarbara (26)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Salades, 120 x inspiratie uit de hele wereldEten in Sicilie Barbara