In Food

In het boekje van de Jumbo vond ik een heerlijke salade met witlof, venkel en granaatappelpitjes. Lees hier hoe ik het maakte!

Venkel is iets dat ik nog nooit had gebruikt tijdens het koken, dus het leek me heel interessant. En op de foto zag het er heel lekker uit dus…

Ingrediënten
1 sjalot
3 el witte wijnazijn
250 gr witlog
3 el peterselie
1 bakje granaatappelpitjes
Optie: preischeutjes (die had ik niet, maar volgens de Jumbo is dat heel lekker!)

Hoe maak je het
Snipper het sjalotje fijn en meng dit met de wijnazijn. Laat dit even marineren. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel en de witlof (ik verwijder hier ook altijd de kern, dan is het veel minder bitter) in dunne plakjes. Klop de olijfolie door de wijnazijn. Voeg de peterselie toe en ook peper en zout naar smaak.

Witlofvenkelsalade

Schep de witlof en de venkel er doorheen. Breng dit ook weer op smaak met zout en peper. Schep op en strooi als laatst de granaatappelpitjes (en de preischeutjes) er over.

Witlofvenkelsalade

Voedingswaarde p.p. energie 136 kcal/571 kJ, eiwit 2 g, koolhydraten 8g, vet 10 g. Dit recept is voor 4 personen.

Witlofvenkelsalade

_________________________________________________________

BarbaraMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0