In Food

Vroeger at ik geen rode bieten, maar ik heb ze nu echt ontdekt. Zo lekker! Ik maakte er een heerlijke healthy carpaccio van met perzik.

Rode bietjes zijn ontzettend gezond voor je. Er zit foliumzuur in, vitamine C en vitamine B6 en B2, ijzer, koper, kalium, magnesium, mangaan en natrium. Het kan helpen tegen een hoge bloeddruk. Het lijkt wel een echte superfood.

Wat heb je nodig?
Rode biet (ongeveer 1 per persoon)
fetakaas
pompoenpitten
Perzik (kan uit blik)
1 eetlepel balsamico azijn
1/2 eetlepel citroensap
Peper en zout

Hoe maak je het
Kook de bieten of koop voorgekookte. Maak dunne plakjes van de rode biet met een dunschiller of kaasschaaf en leg ze mooi op een bordje. Snijd de perzik in stukjes. Strooi de perzik, fetakaas, pompoenpitjes over de rode bietplakjes. Tot slot de balsamico azijn en de citroensap er overheen. Breng op smaak met peper en zout.

Rode bieten carpaccio met perzik

___________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Gezonde chips van zoete aardappel