In Food

Deze zogenaamde bliss balls vond ik op een blog en die vond ik veel lijken op proteïneballen die werden verkocht tijdens de Beach Throwdown, dus ik dacht: die moet ik proberen. En het resultaat?

Weer een healthy snack gevonden! Ik ben super blij. Deze bliss balls zijn makkelijk te maken en je hebt er geen oven of gasfornuis voor nodig! Voor mij was dit ook handig mee te nemen naar Wales, want ze bleven een paar dagen gewoon lekker!

Suikervrij, vegan en lactosevrij!

Bliss balls ingredientenWat heb je nodig

150 gram dadels
3 grote theelepels cacaopoeder
90 gram havermout
Wat water
Optioneel:
geraspte kokos, pure chocolade om door te rollen

Zo maak je het
Doe de havermout in de blender en maak het tot meel of iets grotere stukjes. Dit doe je ook met de dadels (zorg wel dat er geen pitten in zitten). Zorg dat dit helemaal fijn wordt. Doe de cacaopoeder bij de havermout en roer goed door. Voeg tot slot de dadels toe en kneed tot alle ingrediënten goed door elkaar zitten. Ik doe dit met mijn handen. Als het te droog is, doe je er wat water bij. Doe dat beetje bij beetje, zodat het niet te nat wordt. Let op: het wordt een kleverige massa! Maak er balletjes van. Ik verpak ze apart in vershoudfolie en neem er iedere dag een paar mee naar mijn werk!

Om ze wat gezelliger te maken kun je ze iets nat maken en door geraspte kokos rollen. Of een reep pure chocolade laten smelten en ze hierdoor rollen. Lekker!

Bliss Balls

Wat zou jij als vulling doen?

_____________________________________

Barbara SchriekMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recommended Posts
Showing 2 comments

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Omelet met huttenkase