In Body, Food, Mind

Super trots was ik toen ik werd benaderd voor een interview met VROUW. Het zou een positief verhaal worden over mijn gezonde levensstijl in het themanummer gezondheid. Ik was dan ook in schok toen het magazine op mijn deurmat lag…

Ik heb een heel prettig gesprek gehad met de journaliste. Zij liet mij het verhaal lezen en daar heb ik mijn akkoord opgegeven. Later belde ze me op om te vragen of ik nog menstrueerde en ik nog niet té mager was. Ik antwoordde dat ik nog steeds iedere maand mijn periode had. Ze wist nog niet of de redactie dat zou gebruiken…

Nu heb ik het artikel binnen, gedrukt en wel. Er zit een hele nieuwe alinea aan met woorden als ‘gezond‘ tussen haakjes en zij vertellen mij dat ik de ziekte orthorexia heb met allerlei feiten en cijfers er bij. Voedingsdeskundige (geen dokter) Carina Noordervliet die dit heeft vastgesteld heeft mij nog nooit gesproken. Je kunt je voorstellen dat ik niet alleen verdrietig ben, maar ook ontzettend kwaad. Ik probeer gezond te eten en gedisciplineerd te sporten en ik krijg dit ineens voor mijn ogen. Ik ben genept en voel me vreselijk. Ze concludeert: “Wat Barbara met haar lichaam doet, is echt ongezond.” Ik ben bereid met haar het gesprek aan te gaan. Want zoals ik leef, leven ontzettend veel sporters. Hoe meer ik sport, hoe meer ik eet.

Nu ben ik enkele maanden geleden begonnen met een sixpack challenge om te laten zien wat je moet doen én laten om een sixpack te krijgen. Hiervoor ben ik verschillende diëten aangegaan waaronder weinig koolhydraten eten. Over al mijn ervaringen heb ik geblogd, zodat iedereen weet wat het met je lichaam doet. Ik heb misschien een laag BMI, maar dit zegt niet alles. Ik heb een laag vetpercentage, maar dat is nodig om er ‘droog’ uit te zien. Maar dit wil niet zeggen dat ik niet leef. Ik geniet van mijn leven en ik eet gewoon taart als ik dat wil. Om dat te laten zien heb ik een kleine update gemaakt van wat ik alleen deze maand al heb gegeten:

Reactie op VROUW

Zoals je ziet is het allemaal niet even goed voor je… En als ik echt ‘ziek’ zou zijn. Hoe kon ik dan afgelopen periode de Mud Masters lopen? Dit artikel in VROUW was om aan de wereld te laten zien dat ik een bepaald lichaam nastreef en dat ik gelukkig mee ben, dat ik nog geniet van het leven. Ik ben niet geobsedeerd, maar gedisciplineerd. Van wat ik verwacht had en wat mij verteld is, is niets terechtgekomen. Ik ben teleurgesteld in de redactie van Vrouw die mij geen vragen hebben gesteld over orthorexia en direct mijn naam hier aan hebben verbonden.

Bij deze: nee, ik heb geen orthorexia. Nee, ik ben niet ziek. Ik ben niet slapjes, heb veel energie en geniet van het leven. Ik ben tevreden met hoe ik ben en wat ik doe.

VROUW

VROUW

___________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Yoga en Personal Nutrition gedaan en ik ben nu bezig met Positieve Psychologie.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Dag 9 Full Body & Mind Challenge