In The Green Kitchen Travels staat een heerlijk recept van quinoasalade waar ik zelf het een en ander heb aangepast. Echt super lekker en je bent er niet eens zo lang mee bezig.
David en Luise hebben een prachtig boek gemaakt met heerlijke recepten en mooie fotografie.
Wat heb je nodig voor 2 personen
1 courgette
1 el olijfolie (plus extra voor het grillen)
1 teen knoflook
300 gr quinoa
750 ml water, 1 tl kaneel
sap van een halve citroen
handvol muntblaadjes
100 gr amandelen
3 el rozijnen
Zo maak je het
Snijd de courgette in plakjes. Vet je grillpan in en leg de schijfjes daar op. Strooi er zout over. Gril ze tot er mooie bruine lijntjes op komen. Kook ondertussen de quinoa met kaneel in het water. Voeg de courgetteplakken samen met het uitgeperste teentje knoflook en laat het even marineren in een kom. Schep dan de gare quinoa in een grote schaal en laat iets afkoelen. Voeg dan het citroensap, de kruiden, courgette, rozijnen en amandelen toe.
Wat ik niet in huis had, maar wat nog wel op het recept stond: avocado en granaatappelpitjes.
The Green Kitchen Travels is hier te krijgen voor € 24,95. Een boek met heerlijke recepten en mooie fotografie.
Barbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”