In Food

Stevige dag voor de boeg? Daar hoort een stevig ontbijt bij. Ik vond dit quinoa-havermoutpap met bramencompote en was heel lang verzadigd. Ideaal voor het sporten!

Ik ben echt megafan van De Detox Kitchen Bible (hier te verkrijgen)… Ik heb nu al meerdere recepten uitgeprobeerd: bananenbrood en crackers. Nu ook dit ontbijtje. Heerlijk gezond en goed vullend voor een training. Ik deel het recept voor 2 personen. Er zitten dan ongeveer 425 calorieën in een portie. In het boek staat hoe je zelf vanille-amandelmelk moet maken, maar ik heb gewoon amandelmelk gebruikt van Alpro (ongezoet).

Wat heb je nodig
50 g quinoa
2,5 dl amandelmelk
100 g havervlokken
1 peer
100 g bramen (ik gebruikte gewoon uit de diepvries)
1 tl vloeibare honing
snufje nootmuskaat

Hoe maak je het
Doe de quinoa in een pan met 1 dl water en zoveel amandelmelk dat het onderstaat. Breng het aan de kook en zet het vuur laag. Laat de quinoa onder af en toe roeren 15 minuten sudderen. Let hierbij goed op dat het niet aankookt in de pan. Maak ondertussen de compote. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine stukjes en doe het samen met de bramen, honing en nootmuskaat in een pannetje. Scheutje water erbij en breng het aan de kook. Tien minuten late sudderen. Neem de pan van het vuur en laat het iets afkoelen. Voeg de havervlokken toe aan de gare quinoa en verwarm deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg amandelmelk toe voor een wat dunnere pap. Schep het in kommetjes en maak het af met de compote.

Rijk aan foliumzuur, magnesium, vezel

Goed voor: hart, botten, spijsvertering, weerstand, geest, vermoeidheid, vrouwen

Geniet ervan. Ik heb het in ieder geval wel gedaan 🙂

____________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Oldenhof juicenDadel kwarktaartje