In Reizen

In het zuidwesten van Mallorca ligt een klein eilandje: sa Dragonera (drakeneiland). Het is een natuurpark en prachtig mooi!

Je kunt er met verschillende bootjes komen, naartoe suppen of kajakken vanaf Sant Elm. De weg daarnaartoe is ook al heel mooi. Voor 13 euro ben ik heen en weer gegaan met een bootje. Ik wist van tevoren niet zo goed wat er te doen viel dus ik ben gewoon gegaan en nam de boot terug 2 a 3 uur later (dat moest je van tevoren opgeven). Eenmaal op het eilandje (dat haventje, zo schattig), bleek de wandeling die ik wilde doen veel langer te duren dan verwacht. Het ziet er klein uit, maar er staan veel hoogtemeters.

sa Dragonera, Mallorca
Er zijn 3 vuurtorens te zien en wat overblijfselen van oudere tijden. Ook kun je zien waar piraten vroeger hun schatten hebben verstopt. Ik wilde eigenlijk naar de bovenste vuurtoren, maar dat duurde drie uur heen en drie uur terug. Dus ik besloot naar rechts te gaan en die te kijken. Overal waar je keek was prachtige natuur, prachtige vergezichten en verschillende soorten hagedissen. Het is een Parc Natural (daarom betaal je 1 euro entree, die heb je al betaald als je met dat bootje gaat) dus er zijn wel wat regels. Regel 1: voer de hagedissen niet!

sa Dragonera, Mallorca

sa Dragonera, MallorcaEn ja hoor, bij de eerste de beste uitzichtpunt staan er mensen met stukjes brood in hun hand de dieren te voeren. Ik schudde een paar keer met mijn hoofd, maar dat bleek ze niet te deren. En ja hoor, iedere keer als ik stilstond, kwamen de diertjes op me af. Zouden ze vaker gevoerd worden? Bij de vuurtoren was er zelfs een man met een pistoletje in zijn hand waar zo’n 20 hagedissen op hem zaten. En iedereen lachen en filmen…
sa Dragonera, Mallorca

Voor de rest hebben de diertjes het hier prima naar hun zin geloof ik, mooi uitzicht hebben ze sowieso! Ik ben er jaloers op :p

sa Dragonera, Mallorca
Sa Dragonera, zeker een aanrader. Neem er echt de tijd voor. Pak de eerste boot er naartoe (dan is het haventje nog rustig). Ik nam de boot terug om half 2, het was toen al heel druk geworden, maar ik had nog niet alles gezien wat ik wilde zien. Balen! Neem alle routes die je kunt nemen, naar alle drie de vuurtorens (tenzij je met kinderen bent, want dan kun je misschien niet naar de top) en geniet van de uitzichtpunten. Neem dan pas de laatste boot terug en je hebt een geweldige dag!

Check hier een klein voorproefje:

_________________________

Barbara ThailandBarbara (26)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Mallorca Sa Calobra