In Food

Met Pasen wilde ik een bijzonder dessert. Dat werd een heerlijk taartje met limoncello er in en als garnering een eetbaar viooltje!

Uhm nee, dit is absoluut geen gezond taartje, maar hé, je mag af en toe best zondigen. En dan gelijk goed. Dit is een echte eyecatcher en nog lekker ook. Iedereen sprak daarna nog over deze toetjes. En: als je over hebt, is het de volgende dag misschien zelfs wel nog lekkerder….

Het is een recept uit het boekje van de Sligro. Daar is het een taart, maar ik heb het aangepast en in glaasjes gedaan!

Wat heb je nodig
500 ml slagroom
75 g suiker
1 citroen
250 g mascarpone
100 ml limoncello (ik gebruikte die van Villa Massa)
250 g aardbeien
250 g frambozen
cake
lemoncurd
Als garnering:
muntblaadjes
eetbare viooltjes (bij de Sligro)
Witte chocolade krullen

Hoe maak je het
Klop de slagroom stijf met 50 g suiker. Rasp de schil van de citroen en pers het sap er uit. Roer de mascarpone zacht, meng met het citroensap en de citroenrasp, de helft van de limoncello en wat stukjes aardbei. Snijd plakjes van de cake. Maak er dan met de bovenkant van het glas rondjes van en leg ze op de bodem. Giet het laatste limoncello er over. Daarbovenop een laagje slagroom, daar op een laagje lemoncurd en daarop een laagje van het mascarpone mengsel. Snijd stukjes van de frambozen en aardbeien en voeg ze toe. Maak het af met een kloddertje slagroom, eetbaar viooltje, muntblaadje en witte chocoladekrullen. Heerlijk!

Dessert met Villa Massa_________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Aardbei-kokos-mascarpone dessertHealthy bounty taartje