In Body

Bij CrossFit Naarden moesten we laatst alleen met onze handen omhoog klimmen in een touw, liefst L-sit. Nou uhm, zo veel kracht had ik niet. Haha. Maar sowieso vind ik het redelijk zwaar. Check het hier!

We deden het touwklimmen om een betere grip te krijgen. Dat kan je helpen ook tijdens andere oefeningen, zoals deadlift. Het was de bedoeling dat je in een L-sit omhoog klom met alleen je handen. Bij mij werd het liggend vanaf de vloer. Lichaam als plank houden en zo omhoogkomen met de voeten aan de vloer. En dan weer terug naar beneden. Jup, ook dat vond ik al zwaar!

Tijdens touwklimmen train je full-body kracht en uithoudingsvermogen. Je versterkt je handen, armen, rug, schouders, core en de binnenkant van je dijen. Tijdens een obstacle run moest ik omhoog klimmen in de touwen. Dat lukte niet helemaal tot iemand zei: span je buik aan. Toen ik dat deed, kwam ik zo omhoog! En als je een goede knoop maakt met je voeten, wordt het ook al een stuk makkelijker. Het touw is in een soort S-vorm tussen je voeten. Je bovenste voet zet je als het ware op de bovenkant van je onderste voet. Je zit zo in een soort squathouding. Het enige wat je dan eigenlijk hoeft te doen, is jezelf uitstrekken, hoger pakken en dan opnieuw de knoop hoger maken.

Kun jij touwklimmen?


 

Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
yoga childsposeChimpanzee