In Food, Lifestyle

Sommigen van jullie weten het al, maar ik ben al een hele tijd vegetarisch. Ik dacht dat het moeilijk zou worden. Eigenlijk totaal niet, ik wil steeds liever zijn voor de wereld!

Ik ben heel erg begaan met de wereld, wat er mee gebeurd. De wereld is zo mooi en wij zijn het best wel aan het verpesten. Ook het dierenleed kan ik niet begrijpen. Laatst was ik in Marrakech en zag ik de aapjes en slangen op de markt, ik kon niet meer stoppen met huilen.

Ik ben in eerste instantie vegetarisch geworden vanwege het dierenleed. Hoe kan ik honden en katten lief vinden, maar koeien en varkens eten terwijl ik die ook leuk vind! Ik was heel erg bezig met de Partij voor de Dieren, dat was net het steuntje dat ik nodig heb. Sinds ik ermee begon, heb ik vlees eigenlijk niet gemist. Er zijn zo veel vleesvervangers tegenwoordig, lekker ook!

Daarna ben ik echt gaan uitzoeken. Vegetarisch eten is beter voor het milieu. En hoe zou het zijn met andere dierlijke producten? De foto’s van UGGS die je wel eens voorbij zag komen, vreselijk die arme schaapjes. Ik koop niets meer van leer en zo min mogelijk wol. Ik eet vrijwel geen eieren. Melk drink ik spaarzaam. Zo probeer ik steeds minder dierlijke producten te eten en spullen te kopen.

Op andere vlakken probeer ik ook gezonder te worden. Ik gebruik zo veel mogelijk natuurlijke producten als cosmetica. Ik heb natuurlijke oogschaduw in Marrakech gekocht en pure argan olie. Ik kan het zelf maken. Nadat ik de vlechtjes uit heb, ga ik mijn haar niet meer wassen. Ik heb vaak gezien dat dit veel beter voor je haar is. Als ik met shampoo ben gestopt en mijn haar mooi en gezond is, ben ik ook van plan te stoppen met douchegel. Deo blijf ik gebruiken, daarvoor geef ik te veel les. Maar ik denk echt dat je lichaam zelf heel veel kan!

Misschien klink ik nu een beetje als een hippie. Ik voel me hier heel goed bij.

_________________________________________

Barbara ThailandBarbara (27) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Millionaire Underdog JT FoxxMarokko terugblik 2017