In Food

Heb je nog pepernoten over? Maak dan deze pepernoten bavarois van Janny van der Heijden. Ook lekker: zelf taaitaai maken. Check snel de recepten!

Sinterklaasavond vierde ik bij mijn schoonouders. We zijn gaan kaasfonduen en ik had beloofd het toetje te maken. Als ik zoiets beloof, wil ik altijd een perfect toetje dus stond ik de hele dag in de keuken. Het werd een combinatie van drie gerechten. De pepernotenbavarois komt uit het boek Koken met Janny: elke dag vers van Janny van der Heijden. Het is een recept voor 4 personen, maar ik heb het gebruikt voor 6. Daarnaast is het de bedoeling dat ie op een bord komt te staan, maar ik heb het verdeeld over kleine bakjes. En uhm, deze zijn niet healthy. Dit is echt je cheatmeal!

Pepernotenbavarois

Wat heb je nodig voor 4 personen
250 ml slagroom
100 gr pepernoten
4 gelatineblaadjes
4 el suiker
1 zakje vanille suiker
125 ml melk
Extra pepernoten om garneren

Hoe maak je het
Verwarm de melk met de vanillesuiker en de helft van het suiker. Roer tot dit is opgelost en neem de pan van het vuur. Week de gelatine ondertussen in ruim water (niet te lang, want dan zijn ze weg, dat had ik dus), knijp ze uit en los ze op in de hete melk. Laat dit afkoelen.
Maal de pepernoten fijn in de blender of keukenmachine en meng dit door de afgekoelde melk. Sla de slagroom stijf met de rest van het suiker. Spatel dit door de melk met pepernoten en laat dit mengsel in een met koud water omgespoelde vorm glijden of zoals ik in kleine bakjes. Dek de schaal(tjes) af en laat het ongeveer vier uur in de koelkast opstijven. Garneer het met extra pepernoten.

Super Sinterklaas dessert Pepernotenbavarois

Zelfgemaakte taaitaai

Dit recept komt uit ‘De snelle vegetariër’ van Jacinta Bokma. Als je dit eenmaal hebt geproefd, koop je het nooit meer uit de winkel!

Wat heb je nodig
325 gr honing
1 ei
300 gr bloem
1-3 eetlepels koekkruiden

Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop met een vork de honing en het halve ei door elkaar. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en meng het tot een kleverige bal. Halfuurtje de vriezer in. Rol het deeg op bakpapier met wat bloem tot een platte lap van ongeveer 1 centimeter dik. Steek er mooie vormen uit. Dit stond in het boek. Dit lukte bij mij voor geen meter. Het plakte als een gek. Dus ik heb gewoon heel artistiek klodders aangedrukt tot abstracte vormen 😉 Ongeveer 15-20 minuten in de oven en klaar!Taaitaai homemade

Sneeuwballen van oreo

In dit recept werd ik getagged op facebook. Het stond Op VTM Koken. Supersimpel, maar LEKKER!

Wat heb je nodig
2 pakken oreo
150 gram roomkaas (ik gebruikte monchou)
200 gram witte chocolade
Garnering: poedersuiker

Hoe maak je het
Blend de oreo tot poeder en voeg daarna de roomkaas toe. Meng tot een geheel en maak er daarna balletjes van. Doe deze in de vriezer voor een half uur. Smelt de witte chocolade au bain marie. Haal de balletjes uit de vriezer en gebruik een satéprikker om de balletjes door de chocolade heen te rollen. Leg ze op bordjes neer, bestrooi met poedersuiker en voilá: sneeuwballen! Dit vult trouwens enorm…

Om het af te maken heb ik op de bavarois nog wat extra suiker kristallen gesprenkeld en pepernoten opgedaan. Met poedersuiker en cacaopoeder heb ik het afgemaakt!

______________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
IQ Superfood ChocolateLoire Valley Tafel in Le Petit Bistro