In Lifestyle, Mind
Tot nu toe heb ik verteld hoe geweldig 2016 was, maar er waren zeker een aantal dieptepunten. Op #BlueMonday ben ik hier helemaal eerlijk in en hoop ik met mijn verhaal anderen te kunnen inspireren.

Op mijn werk was ik niet gelukkig. Ik voelde me vreselijk, omdat ik werk deed dat niet overeenkwam met mijn opleidingsniveau (who cares, als je het maar leuk vindt, denk ik nu). Dat deed me echt heel veel. Ook omdat anderen tegen me zeiden: Aaah, dit is niet voor altijd toch? Maar stel je voor dat ik niet anders kon?
Daarnaast was het een jaar geleden… En ik weet niet of ik dit ooit met jullie heb gedeeld, maar ik vind dit altijd nog moeilijk om te zeggen. Ik wilde heel graag een kind. Heel graag. Té graag. Ik was er zo mee bezig dat het niet lukte. En niet even, maar bijna anderhalf jaar. Drie maanden lang ging ik drie dagen in de week voor mijn werk naar het ziekenhuis voor onderzoeken. En ze kwamen er maar niet achter wat het was. Met Youri was alles goed, dus het lag aan mij. Dit heeft er toen voor gezorgd dat ik tegen een depressie aanliep in mijn andere baan, daar weg ben gegaan en meer voor mezelf ben gaan doen. Ik ben toen gestopt met ‘zwanger willen worden’ en weer begonnen aan de pil. Het bracht Youri en mij alleen maar spanningen. Ik was boos op hem, omdat ik vond dat hij er niet voor me was, dat hij me niet begreep. En hoe kon hij me ook begrijpen? Maar dat kon ik hem niet kwalijk nemen. Ik vrat mezelf helemaal op. Op 9 juli zouden we ook gaan trouwen in 2016, maar dat werd hem niet. We wilden doorsparen.

Ondertussen werd mijn beste vriendinnetje zwanger, beviel op 9 juli en het haar kindje werd dit jaar 1 jaar. Voor mij kwam alles weer terug. Ik had het gevoel dat ik gefaald had. Geen goede baan, niet getrouwd en geen kind. Ik was al (!) 26 en voelde me vreselijk. Ik kon iedere dag wel janken, en dat deed ik ook. Uiteindelijk belandde ik thuis. Want ook op de werkvloer barstte ik in tranen uit. Daar zat ik niet meer op mijn plek, dus alles viel zo samen. Eigenlijk durfde ik het niemand te vertellen. Want hoe kon ik het rijmen dat ik wel leuke dingen kon doen, maar niet naar mijn werk? Uiteindelijk heb ik een paar gesprekken met mijn huisarts gehad. Dat deed me heel veel goed. Gewoon het feit dat je even met iemand kon praten die er geen mening over had of een ander persoonlijk belang ofzo. Ze zei dat ik iedere dag sowieso een half uur naar buiten moest, elke dag iets moest doen dat ik heel erg leuk vond en gaf me nog meer tips. Daardoor ben ik er wel goed uitgekomen. Maar ook nu nog merk ik dat te snel weer aan het werk ben gegaan. Als het even een dag tegenzit, heb ik gelijk het gevoel alsof mijn hele wereld is ingestort… Maar iedere dag werk ik er aan. En dit, het zo naar buiten brengen, is weer een stap…


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recent Posts
Showing 6 comments
 • Emmelyn

  Wat een mooi, eerlijk verhaal Barbara. En wat moeilijk allemaal om mee te maken. Echt dapper dat je dit deelt x

 • Jorieke

  Dapper dit te schrijven Bar. Zulke dingen zijn niet makkelijk ;). Door het leven is met een lach maar helaas ook een traan. En soms zijn er even te veel dingen die tegen zitten en moet je jezelf een halt toe roepen. Ik hoop echt dat al die donkere bomen snel voor je worden gekapt en je kan genieten van mooie dingen! Want dat is wat je het meest gegund word! (Ookal spreken we elkaar nog zelde, zie je berichtjes voorbij komen 😉 ) Doe rustig aan en ‘t belangrijkst van al, denk aan jezelf! 🙂

 • Loes van Beest

  Lieve Barbara wat een mooie blog! Ik snap dat je energie nog niet terug is, dat is best een kunst, maar niet onmogelijk. Omdat je de Tao work Life balance hebt gevolgd en ik weet dat je daar veel aan hebt gehad, heb ik nog een klein cadeautje voor je voor meer energie. Als je op de link drukt krijg je 28 dagen elke dag een tip tegen stress en ook veel praktische tips voor energie, laat je me weten of je er wat aan hebt?

  Warme groet, Loes van Beest, Yoga & Coach

  https://btn.ymlp.com/xgjmhemsgmgeb

  • Barbara Schriek

   Hi Loes, Bedankt voor je lieve berichtje. Ja, ik heb daar heel veel aan gehad en ook mijn moodboard ontvangen, een goede reminder die een mooi plekje krijgt! Zodra ik weer meer tijd heb, ga ik zeker nog eens een training van je volgen! Liefs, Barbara

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Be happy & healthy roze werkboekBarbara en Youri trouwfoto's