In Reizen

Zoals jullie weten ben ik een weekje naar Wales geweest. Veel vrije tijd had ik niet, maar ik heb toch een aantal dingen gedaan en gevonden in Llangollen die ik graag met jullie wil delen!

Een week stilzitten is niets voor mij. Maar een week allerlei dingen doen zonder iets van de omgeving te zien ook niet. Dus het aantal vrije uurtjes dat ik had, probeerde ik zo goed mogelijk te benutten.

We zaten in het dorpje Llangollen, vernoemd naar de oude monnik St. Collen die in de zesde eeuw hier een kerk zou hebben gesticht.. Schattig en authentiek met onuitspreekbare namen. Welsh is trouwens echt niet te verstaan. Het lijkt niet eens meer op Engels!

Vanaf het festivalterrein waar wij waren, kon je bovenop de berg een soort ruïne zien. Dit bleek Castell Dinas Bran te zijn.

Vanaf het centrum is het ongeveer een half uur/drie kwartier lopen naar boven. Doe wel goede schoenen aan, want het is best een stevige klim! Tijdens de wandeling heb je een prachtig uitzicht.

Boven staan nog allerlei stukken muur en is het uitzicht nog wonderbaarlijker. Je kijkt over het hele dorp en aquaducten.

De muren zijn een kasteel geweest uit de 12e eeuw waarna er meerdere families hebben gewoond.

Ik heb echt super veel foto’s gemaakt, maar ik denk dat je zo wel een goede indruk hebt. Het was voor mij de klim in ieder geval waard. Ik was ook met een leuke groep mensen 🙂

Eisteddfod
Het muzikale spektakel dat eens in het jaar is en waar wij als enige Nederlandse koor aan mee mochten doen! Op de foto zie je het aan de rechterkant bij de witte tent!

Stoomtrein
In Llangollen rijdt er ook nog een stoomtrein (geopend in 1862) waar je een stukje in mee kan.

 

Kanaal
Op het kanaal zijn er verschillende bootritjes mogelijk, waar je ook weer kan genieten van de mooie natuur.

Activiteiten
Je kunt er ook raften, kanoën etc op de rivier die er doorheen loopt.

Ik vond Noord-Wales werkelijk prachtig. De mensen ook uiterst vriendelijk. Je wordt wel echt doodgegooid met muffins, brownies en Welsh cakes. Dus als je goed op je voeding let, moet je echt je best doen om gezonde keuzes te maken en niet in de verleiding te komen.

_________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Klimbos met Youri