In Food

Het is weer zover. Tijd om te ontbijten met taart. Dit keer maakte ik een heerlijk dadel kwarktaart met fruit. Het heeft wel wat voorbereidingstijd nodig, dus maak het de avond van tevoren alvast klaar!

Wat kunnen lekkere dingen toch simpel zijn. Deze healthy eiwitrijke ontbijttaart is makkelijk te maken, maar heeft wel wat voorbereidingstijd nodig. Houd hier dus rekening mee. Om het eetbaar te maken, moet het namelijk even de vriezer in. Maar daarna… Nomnomnom.

Wat heb je nodig
Grote hand dadels
klein handje cashewnoten
eetlepel kokosolie (dit hoeft waarschijnlijk niet eens, dus gebruik het alleen als de dadels niet blijven plakken)
Fruit bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen
Kwark

Hoe maak je het
Week de cashewnoten in een bakje water. Gooi de dadels in de blender en voeg daarna de zachte cashewnoten hier aan toe. Zorg dat het lekker klein is, dit wordt je bodem. Kijk of het een beetje aan elkaar plakt, anders voeg je de kokosolie toe. Doe het in een vormpje en druk het goed aan. Lepel hier voorzichtig wat kwark op. Doe tot slot het fruit in de blender en strooi dit over het taartje. Leg het even in de vriezer, zodat het hard wordt en voila. Een heerlijk ontbijttaartje!

Dadel kwarktaartje

Wat je overhoudt, kun je gebruiken in muffinvormpjes. Zo zien ze er heel leuk uit!

Dadel kwarktaartje

Eet smakelijk 🙂

_________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Quinoa havermoutpap met bramencompoteSpeltcouscous met kipschnitzels en maissalade