In Food

Ik ben gek op dingen die je met eieren kunt doen en ben dus steeds op zoek naar iets nieuws. Laatst kwam ik deze omelet tegen met hüttenkase en een ingrediënt dat ik zelf niet snel bij mij ei had gedaan…

Het recept is simpel, gezond én lekker en komt uit het kookboek van The Green Kitchen. Je kunt ze maken als omeletrolletjes of zoals ik het heb gedaan. De omelet bak je gewoon, maar de vulling is van hüttenkase. Je kunt het eten als lunch, brunch of als ‘snack’. Snel en healthy!

Wat heb je nodig, alles is per persoon
Omelet:
1 ei
olijfolie
zout, peper
1 eetlepel/scheutje melk per persoon
Vulling:
1/2 appel, geraspt
3 eetlepels
1 eetlepel pompoenpitten
snufje kaneel
paar strengels bieslook
zout en peper

Hoe maak je het
Klop het ei los in een bakje samen met de melk, het zout en de peper. Beetje olijfolie in de pan en bakken maar. Meng dan alle ingrediënten, behalve de pompoenpitten, voor de vulling door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Leg het omelet op je bord, doe de vulling er op en strooi dan de pompoenpitten er overheen. Klaar!Omelet met huttenkase

Ik vond het echt heel erg lekker en was verrast door de appel. Dat had ik er zelf nooit in gedaan, maar nu iemand anders het voorstelde was het zeker de moeite waard!

__________________________

Barbara SchriekMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Healthy ontbijt met bulgur