In Lifestyle, Mind

Wat een emotioneel mens voelde ik mezelf altijd al. En wat een gedoe voor anderen om daar mee om te gaan! Inmiddels heb ik mijn hooggevoeligheid geaccepteerd en zie ik het als een gift, ik vertel je hier waarom.

Even voor de duidelijkheid. Ik weet niet mijn hele leven al dat ik hooggevoelig ben. Zeker niet. Het is ontzettend lastig als je overal om kan huilen of juist extreem blij kunt zijn en anderen je totaal niet snappen. Alles wat anderen voelen, trek ik aan. Dat voel ik ook. En dat is knap lastig als je het niet begrijpt. Ik was altijd moe en soms voelde ik emoties die op dat moment helemaal niet bij me pasten.

Ik zocht mijn heil in gevoelens opschrijven in verhalen en gedichten. Ik las mezelf in over wicca, over de natuur. Beetje bij beetje begonnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Ik las over new age en hooggevoeligheid. Alle kenmerken pasten bij mij. En dan: hoe ga je er mee om. Ik deed een cursus healing en zag alle mooie dingen die ik kon doen. Vandaar stortte ik me op de yoga. En niet alleen de asana’s, maar de volledige levensstijl die daarbij hoort. Ik kwam steeds beter in mijn vel, ik wist wie ik ben en wat ik wilde uitdragen naar de wereld. Ik wist mezelf af te sluiten voor de gevoelens en nare woorden van anderen, maar als het moet schakel ik dat ook weer in.

Inmiddels heb ik het volledig geaccepteerd en zie ik het meer als een gave. Ik kan ontzettend emotioneel om dingen zijn, maar ook intens genieten van alledaagse dingen. Alles wat ik doe, doe ik met passie.

Daarom geef ik yogales, organiseer ik yogaretreats en heb ik dit blog. Ik wil iedereen laten zien dat je jezelf kunt zijn. Dat je zelf de wereld ietsje mooier kunt maken. Ik heb ook sterk het gevoel dat dit mijn weg is. Ik heb mooie feedback gekregen op mijn examen Power Yoga van de AALO. En ja, vanwege die mooie woorden kreeg ik tranen in mijn ogen. Dat geeft me zoveel energie om door te gaan. Ontdek je eigen gave en omarm het!

English

I always felt a lot of emotions. That’s hard for others to go with. I accepted my high sensitivity and I see it as a gift. I’ll tell you why:

To make things clear. I don’t know my whole life that I am high sensitive. Absolutely not. It’s very difficult. I cry easily but I can be extremely happy about things as well. Others don’t get me. Everything somebody else feel, I feel it to. And that’s difficult if you don’t understand it. I was always tired en felt emotions I didn’t supposed to feel, they weren’t mine.

I wrote down my feelings in stories and poems. I began to read about wicca and nature. Peace by peace I began to know who I am. I then saw new age and high sensitivity. All the things they said, I felt. And then: how do you deal with it? I did a course healing and saw the pretty thing I could do. After that I began with yoga. And not only the asana’s, but the lifestyle that comes with it. I feel better, know who I am and what I want to achieve in the world. I know now how I have to distance myself from the negative. But I can turn it back on if I want to.

Now, I accepted it and I see it as a gift. I can be emotional but also enjoy the little things in life. Everything I do, I do with passion.

That’s why I teach yoga, organise yogaretreats and have this blog. I want to show everybody that you can be yourself. You can make the world a little bit more beautiful. I have a strong feeling that this is my way.

I had beautiful feedback on my examn Power Yoga with AALO. And yes, those words made me cry. These little things give me the power to go on. Embrace your gift!


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Alles wat ik wilFitness Expo Aerial Yoga