In Geen categorie

Let me tell you about my first yoga class… Zoals je me nu yoga ziet doen, zo was het niet altijd…


Ik kwam binnen in de zaal. Het zat helemaal vol. Ik pakte een matje en ging achteraan zitten. Eerste struggle: welke kant van de mat moet boven? Ik zag mensen al allemaal opwarmbewegingen maken. Moet ik dat nu ook doen en zo ja, wat moet ik doen dan? De docente kwam binnen met een glimlach. Ze ging vooraan zitten en vertelde dat ze zwanger was en niet veel mee zou doen. Ze praatte ons er wel doorheen. Ik schrok me natuurlijk kapot. Ondertussen voelde ik de zaal steeds warmer worden. De docent zei: “Als je mee wilt doen, chant je mee?” Ik wist niet wat chanten betekende en ik wist al helemaal niet wat er daarna uit haar mond kwam. Sanskriet bleek het te zijn. Verstandig hield ik mijn mond dicht. De les begon. Ik moest steeds spieken bij anderen en ik verstond niet altijd wat de docent zei. Of ik verstond het wel en ik snapte niet wat ze bedoelde. Ik voelde me vreselijk stijf vergeleken met alle anderen. Opeens werd ik me ook bewust van de geur van de andere studenten.

En ineens stond de docent naast me, pakte mijn voet vast, midden in een balans houding, en lifte hem nog hoger. Ik verloor bijna mijn evenwicht. Daar bracht ze hem behendig opzij. Ik vergat te ademen… Ik denk dat het een Ashtanga was, maar daar was ik me toen niet bewust van. Iedereen daar was ontzettend intens aan het ademen en ik had geen idee hoe ze dat deden. Eindelijk kwam er een eind aan, ik wilde mijn mat oprollen. Maar nee, we gingen nog een eindontspanning doen. “Laat nu al je gedachten los.” Mooi niet. Mijn Monkey Mind ging alle kanten op. Er was geen moment van stilte. Ik weet niet meer wat de docent zei, maar plots werd het stil in mij en begon ik te huilen. Alles viel op zijn plek. Dit was yoga. Dit was wat ik nodig had. En ik ben nooit meer gestopt.


Soms heb je weerstand nodig om te groeien. Maar om het wat comfortabeler te maken om te beginnen met Yoga bied ik Beginners Cursussen en Beginners Yoga aan op de studio. Kom je een keer langs?

Barbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum en SUP up your life. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0