In Reizen, Slider

Op het eiland ruik je het gelijk: sulfaat. De zwavelachtige geur gaat overal inzitten, maar dat maakt tien minuten baden in de modder helemaal goed…

Dit jaar is de reis naar Sicilië gegaan. Van daaruit hebben we ook de eilanden Lipari en Vulcano aangedaan. Wat een verwennerij!

Vanaf Taormina zijn we met de bus naar een havenstadje aan de Noordkant van Sicilië gereden.

Daar stappen we de boot op. Eerst naar Lipari, een klein eilandje met veel cultuur.  Kerken overheersen het eiland.  We hebben daar heerlijk gewandeld.

STINKEND EILAND

We vervolgen naar Vulcano waar de geur van sulfaat je al tegemoetkomt. Het eiland heeft een natuurlijk modderbad uit de vulkaan, heerlijk warm. Onze gids vertelt over het eiland en   laat zien dat alle toeristen verkeerd het modderbad ingaan.Vulcano modderbaden

Het is de bedoeling dat je het modderbad ingaat.  Tien minuten daar blijft, vervolgens gaat staan om op te drogen in de zon. Dan loop je naar de geisers en gaat daar weer tien minuten zitten. Dit herhaal je drie keer en daarna ga je heerlijk douchen of afspoelen in de zee.

Vulcano modderbaden Vulcano modderbaden Vulcano modderbaden

Je moet uiteraard entree betalen om binnen te komen, maar dan krijg je wel een muntje om te douchen.  Veel mensen met pijn aan hun gewrichten, reuma hebben baat bij deze behandeling. Ik vond het zelf ook echt heel erg lekker.

Na het douchen lopen we langs alle kraampjes met allerlei leuke spullen. Ik koop armbandjes met lavastenen en mineralen van het eiland. Op de terugweg met de boot maken we een mooie cruise langs allerlei plaatsen en krijgen we veel informatie.


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Oldenburg boerenkooltourBoek de ultieme gids voor een Happy & Healthy leven door Barbara Schriek