In Food

Ik eet zoveel kip dat het tijd werd voor iets nieuws. Ik had natuurlijk die leuke pannetjes van Le Creuset gekocht en die kwamen nu goed van pas. Lekker geplukte kip met citroen en venkel.

Het recept haalde ik uit het boek ‘Mini-pannetjes’. Het is niet heel moeilijk te maken en nu ik voor het eerst de kip gekookt in bouillon. Zo, dat is lekker en daar wordt het vlees mals van… Dat ga ik vaker doen! Echt een fitfood recept.

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen
4 kipfilets
1,2 l kippenbouillon
60 g roomboter
200 ml witte wijn (om het fitgirlproof te maken, heb ik dit weggelaten en vervangen door een klein scheutje witte wijn azijn)
geraspte schil van 3 citroenen
sap van 2 citroenen
1 citroen, in 8 plakjes
2 eetl tijm, fijngehakt
2 venkelknollen, dun geschaafd
2 sjalotten in dunne reepjes
4 lente-uitjes in (schuine) stukjes
2 theelepel venkelzaad

Hoe maak het het
Verwarm de oven voor op 150-180 graden. Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook en gaar de kipfilet hier circa 30 minuten in. Haal het uit de bouillon en laat even afkoelen. Pluk het kippenvlees tussen je vingers in fijne draden. Verhit een pan op middelhoog vuur en laat de boter er in smelten. Voeg de wijn (of azijn), de overgebleven 200 ml bouillon, de rasp en het sap van de citroenen en de tijm toe en laat het tien minuten zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kip met de venkel, sjalot, lente-ui en het venkelzaad. Verdeel het over de minipannetjes. Leg in elk pannetje een schijfje citroen, of twee. Zet de pannetjes in de oven en haal het er 25 minuten later uit om heerlijk op te smullen. Jummmmm 🙂

geplukte kip met citroen en venkel

_______________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
zoete aardappel moelleux met pindakaasDe Mangerie Hilversum