In Body, Lifestyle, Mind

Een kleine throwback. Soms is het goed om te kijken waar je begonnen bent en waarom je het ook alweer doet. Even al je zaken op orde stellen en je opnieuw motiveren voor je doelen.

Dus ik begon met het doorzoeken van mijn foto’s. Kijken naar mijn lichaam en bedenken hoe ik me op dat moment voelde. Ik heb me altijd redelijk slank gevoeld, maar niet altijd gelukkig. Op het moment dat ik me eten wat meer afstemde op wat mijn lichaam nodig had, merkte ik verschillen zowel mentaal als fysiek. Mijn huid, haar en nagels werden beter, mijn lichaam werd mooier, maar ook mijn humeur werd beter! Nu zie ik het direct aan mezelf als ik ‘slecht’ heb gegeten. Ik krijg een opgeblazen buik, maar ook de puistjes op mijn voorhoofd komen terug.

Pas op het moment dat ik me vet liet opmeten, kwam ik er achter dat die te hoog was. Ik dacht slank te zijn, maar ondanks al het dansen dat ik deed, had ik nauwelijks spier! Ik schrok en ging aan de slag. Dat ging erg goed. Op het moment dat ik in 2014 werd gescout als model ben ik heel snel gaan afslanken. Ik ging van bijna maat 40 (mijn heupen zijn altijd breed geweest) naar maat 34. Dit ging te snel en niet al te goed. Ik had geen honger waardoor ik veel te weinig at. Youri kon altijd mijn restjes opeten in een restaurant of gewoon thuis aan tafel. Ik hoefde gewoon echt niet meer.

Voortgang 2010-2016

Sinds vorig jaar is eigenlijk echt de knop om gegaan. Ik wilde gezond, sterk en gespierd zijn. Maar omdat ik maat 34 had, ging dat moeizaam. Spier opbouwen is, nog steeds, heel moeilijk voor mij op de een of andere manier. Ik moest het eten ook echt opbouwen. Maar inmiddels eet ik heel veel en eet ik soms zelfs de restjes van Youri op. How about that!

Voortgang 2015-2016

Op dit moment zit ik in een kleine sportdip. Ik weet niet zo goed wat ik wil en waar ik plezier in heb. Alle lessen die ik geef als invaller (pump, steps, shape) vind ik ook heel erg leuk om te doen en ik mis mijn yoga als ik alleen CrossFit doe. Ik weet dus niet wat ik wil… Dat ga ik nu even uitzoeken, maar ik zal niet stoppen met sporten. Ik wil het het liefst allemaal combineren! Zo, dit was even een kleine motivatie voor mezelf, maar misschien kan het jullie ook helpen.

Wees bewust van wat je eet en wat het met je lichaam doet. Alleen jij weet uiteindelijk wat het beste is voor jezelf!

___________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts
Showing 3 comments
  • Justin

    Hopen dat het lezen van je eigen blog je de drive weer terug krijgt! Ik ken het gevoel dat je het niet weet of weer opnieuw moet opbouwen maar gewoon lekker blijven doen waar je plezier in hebt.

  • Etta

    I love reading these articles because they’re short but inmforative.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Boeklancering Lisa Hilton MaestraMoederdagtips