In Lifestyle

Ik had er al veel over gelezen en gehoord, maar nu nam ik de beslissing. Ik ga het zelf doen. Afgelopen vrijdag heb ik Ayahuasca genomen in een ritueel met een sjamaan. Visioenen en kotsen, maar het bracht me nog veel meer.

Ayahuasca is een drank dat bestaat uit 2 planten. De basis is de liaan van de slingerplant Banisteriopsos Caapi. Deze wordt aangevuld met de bladeren van Psychotica Viridis of Diplopterys Cabrerana. In 1 van de planten zit DMT, in de andere MAO-remmers. Zo kan DMT het brein bereiken en zijn ding doen.

Ze zeggen dat je door dit te doen dicht bij je eigen kern kan komen, levensvragen kan beantwoorden en het is een medicijn dat al heel lang wordt gebruikt in de Amazone.

Inmiddels is deze ceremonie heel erg populair waardoor er een enorme wildgroei is aan mensen die dit ook zeggen te kunnen, maar het is echt belangrijk om het onder goede begeleiding te doen. Ik deed het bij Ayamama in Rotterdam. Miguel en Yaél begeleiden de ceremonies samen.

Na een uitleg begon alles. In de kamer lagen 12 bedjes. Iedereen had zijn eigen met daarnaast een emmertje, een fles water en een keukenrol. We begonnen met het snuiven van Mapacho, vloeibare tabak. We begonnen instant te huilen, wat was dat scherp en vies. Daarna deed Miguel een aantal rituelen en deelde de Ayahuasca uit. Het smaakte een beetje naar drop, best oké. Ik ging zitten in mijn bedje en wachtte af.

Na een half uur leek ik te moeten overgeven en begon ik allerlei vormen en kleuren te zien, Groen, rood, glitters en daarna beweging. Ik kreeg een gevoel op mijn borst en leek niet te kunnen ademenen. Ik ging liggen en leek me niet meer te kunnen bewegen. Dat ging zo even door. Ik zag de plant in me groeien. Dat ging zo even door, echt overgeven lukte niet.

Ik had geen benul van tijd, maar ik was me bewust van alles wat er in mijn hoofd omging en ik kon het ook sturen. Er werd vaak gecheckt of ik oké was. Op een gegeven moment werd ik toch misselijk. Ik hoorde iedereen om me heen overgeven en wilde het toch proberen. Het lukte een beetje. Ze zeggen dat je namelijk al je emotionele en andere blokkades uitkotst.

Met mijn ogen open zag ik overal flitsen en lichtbolletjes, het leek wel een lasershow. Dit bleken later de light spheres te zijn, de planten spirits. Miguel en Yaél hebben beiden ook gezonden tijdens de ceremonie, heel mooi.

Ik dacht dat ik al klaar was en toen ging de bel dat het inderdaad klaar was. Ik stond op om naar het toilet te gaan en het werd zwart voor mijn ogen. Ik liep door en kon nog net op tijd een stoel pakken. Yaël kwam bij me zitten en hield me in de gaten. “Je moet het echt uitkotsen.” Ik was helemaal warm, trillen, zweten, duizelig en misselijk. Ik ging zelfs helemaal out en werd wakker van de stem van Yaël.

Ik kokhalsde wel, maar overgeven lukte niet. Uiteindelijk moest ik de Mapacho drinken. Gadver, maar het lukte nog niet. Na het drinken van water, kwam alles er eindelijk uit. Wat een bevalling. Maar het was toch niet helemaal alles. Miguel kwam naast me zitten en trok het laatste uit me. Daarna voelde ik me veel lichter en de duizeligheid was weg. Hij bracht me naar bed en Yaël stopte me in.

De volgende dag voelde ik me kiplekker. Andere mensen zeiden dat ik straalde. De yoga die ik most doen voelde heel licht. Ik raakte minder snel geïrriteerd van mensen die me veel appten. Ik had verwacht helemaal vercrackt wakker te worden, maar wauw. De groep mensen waarmee ik dit deed was ook ontzettend lief naar elkaar toe. Toen we onze ervaringen moesten delen, barstte ik in snikken uit. Maar wat kreeg ik een liefde terug!

Ik vond het een hele bijzondere ervaring en zou het zeker nog een keer doen. Het is wel belangrijk om 1 of 2 weken van tevoren je aan het dieet te houden. Het gaat niet samen met medicijnen, alcohol en drugs. Zorg altijd dat je het onder goede begeleiding doet. Ik kan Ayamama zeker aanraden. De dagen daarna had ik veel jeuk aan mijn lichaam alsof er nog afvalstoffen weg moesten. Daarna is het goed om je ook nog een paar dagen aan het dieet te houden. Verder heb ik een heleboel gezien wat mij kan helpen verdere keuzes in mijn leven te maken.

De Ayahuasca plant spirit kan ook tegen je gaan praten tijdens de ‘trip’. Het schijnt een medicijn te zijn voor heel veel dingen, ook hooikoorts. Dus ik ben benieuwd. Voor de zekerheid: ik heb dus niet het drankje gedronken met het gif van een kikker!

Heb jij dit wel eens gedaan of zou je het wel eens willen proberen?

Het AD heeft zelfs een artikel geschreven over hoe het stress en depressie kan verminderen.

_____________________________

Barbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Frida Hansen

    Het was alweer een jaar geleden dat ik het had gedaan. En ik begon het echt te missen, had weer behoefte aan een reis. Een reis naar binnen, in en met jezelf samen met andere medereizigers op het pad van heling. En wat was het mooi. Ayahuasca is echt life-changing. Mijn persoonlijke veranderingen begonnen al in de ashram in Bali waar ik in 2014 en 2015 shaking meditation had gedaan. 6 Uur per dag werken aan het stimuleren van je eigen kundalini energie. En als die zijn weg omhoog gaat vinden via je energiebanen doorbreek je blokkades. De eerste shakes heb ik behoorlijk wat warme tranen over mn wangen gevoeld tot ik een oerkreet zijn weg vond vanuit een plek rond mijn navel en diezelfde energie trok mijn rug behoorlijk wat keren krom naar achter met mn hart naar voren. Ik was helemaal kapot maar de energie bleef zijn weg omhoog vinden. Mij werd verteld dat mijn hart aan het open breken was. Ik heb daar behoorlijk wat weg geshaked en achtergelaten en dit was het begin van wat ik noem unpeeling the onion . Iedere keer gedurende ons leven dat we gekwetst worden of een trauma oplopen bouwen we weer een muurtje om ons heen. Met het pad van heling laat je iedere keer een velletje los om meer tot je kern te komen, je ware zelf. Geen muurtjes en maskers meer nodig.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0